Hop, hop, in galop

Met de huifkar

Lekker buiten

De Veluwse bossen in de buurt van Apeldoorn lenen zich uitstekend voor een tochtje te paard. Hop, in galop, lekker in de buitenlucht. Er valt genoeg te ontdekken, zoals Paleis het Loo, de Apenheul of het Koninklijke Jachtchalet Het Aardhuis.

En helemaal leuk: je kunt ook samen in een huifkar op ontdekkingstocht! Een huifkar is geschikt voor 4 tot wel 8 personen, dus neem gezellig de hele familie mee. Bij Huifkarcentrum de Kronkel zijn de paarden zo tam dat je ze zelf kunt mennen. Wil je liever een koetsier op de bok, dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn zelfs meerdaagse tochten met een pipowagen. Ruik jij de buitenlucht al?

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Eten uit een kasteelmoestuin

Kasteeltuinen werden vroeger vaak gebruikt voor de teelt van groenten, fruit en bloemen voor eigen gebruik. De kasteelmoestuin van Landgoed Hackfort in het Gelderse Vorden heeft zijn oude functie nu teruggekregen. En daarmee ook zijn oude naam: het “Hof van Hackfort”. Vrijwilligers, soms aangevuld met begeleiders en bewoners van zorgboerderijen uit de omgeving, werken samen in het Hof van Hackfort en oogsten, zaaien en schoffelen er lustig op los. 

Pssst... Ga je mee fluisteren?

Als je elkaar eens diep in de ogen wil kijken, doe je dat natuurlijk het best in een romantische setting.

Hottentottentipitententerrein

Romantiek hoeft wat ons betreft niet altijd alleen maar met z’n tweetjes te zijn. Het is bijvoorbeeld ook heel romantisch om gezellig met je familie of vrienden op een knusse locatie samen te zijn.

Top 3 ultieme kindervakanties

Dit zijn 3 geweldige kindervakantiebestemmingen. En de prijs valt ook nog eens mee.