Leuke app: Forest

Stop phubbing!

Plant liever een boompje

Je vriendin die tijdens een koffiedate niet kan stoppen met Tinderen. Je vriend die tijdens het studeren continu aan het Facebooken is. Je broertje die maar blíjft Whats’appen tijdens het eten. Irritant?! De app Forest biedt uitkomst. Het motto van deze app is ‘Stop phubbing!’, ofwel: stop met je telefoon klooien als je in gezelschap bent, eigenlijk moet studeren, of geconcentreerd wilt werken.

Het werkt zo: je opent de app en plant een zaadje. Dit zaadje groeit in een half uur uit tot een boom. In dat halve uur ontvang je geen push-berichten en kan je niets doen met je telefoon. Want verlaat je de app, dan gaat je boom dood. Au.

Lukt het je om een half uur niet met je telefoon te spelen (en echt hoor, je kan een hoop doen in zo’n half uur!), dan heb je dus een volgroeide boom. En vanaf dan is het zaak om een heel bos te kweken…

De app is beschikbaar voor iOS en Android en kost $0,99.

http://www.forestapp.cc/

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Fiftiesstore.com

Stel, je wilt je huis een retro touch geven. Dan ben je bij de fiftiesstore-webshop zeker aan het goede internetadres.

Hier zit geen steekje los

Kan je wel wat geluk in het leven gebruiken? Hef die breinaald en sla aan het breien: volgens Marieke en Barbara van Club Geluk de sleutel tot geluk. Al jaren breien ze alles wat los en vast zit. En dat blijft niet bij truien en sokken. Neen, zij breien ook gebakken eieren, bestek, asbakken, hamburgers of servies. Je kan het zo gek niet bedenken, of ze breien het.

Vrolijke bloemetjes

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw en óóh bloemetje wat hou ik toch van jou! Bloemen maken ons vrolijk, laten ons lachen en geven ons kleur. En zo’n bloemenmoment gun je toch iedereen? Wij hebben daarom de leukste bloementips voor je op een rijtje gezet.

Hack je Lack

Billy, Lack, Pax: dikke kans dat jij een van deze drie Ikea-favorieten wel ergens in huis hebt staan. Hartstikke prima, want deze meubels nou eenmaal reuze praktisch. Maar stel: je bent een beetje klaar met Billy of uitgekeken op Lack. Wat dan?