Kind, speel échte spellen

Met Osmo

En toch een beetje met de ipad

Help! Moet je jouw kids ook steeds achter de iPad vandaan trekken en weigeren ze een ‘ouderwetsch’ spel te spelen? Osmo biedt uitkomst. Dit spel is ontwikkeld om kinderen minder op de iPad te laten spelen. Hoe? Door… mét de iPad te spelen.

Het Osmo-pakket bestaat uit een speciale iPad-dock en een aantal spellen, zoals woordspellen, puzzels en een natuurkundig spel. Zet de iPad in het dock, schuif de speciale spiegel over de webcam, start de app en ga aan de speel. Dankzij de camera ziet de tablet wat je kind aan het doen is en kan de app tips en instructies geven.

Osmo is ontwikkeld door twee oud-werknemers van Google. Eén van hen vond dat zijn dochtertje teveel achter de iPad zat en ontwikkelde dit spel. Het is nog niet te koop, maar je kan het hier pre-orderen.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Schrijver worden?

Bloed, zweet en tranen kost het produceren van een boek. En een klein beetje talent ook wel. Nog steeds prangende schrijfambities? Maurice geeft tips voor de startende schrijver.

Leuk doen met pompoen

Wij helpen je het fenomeen ‘pompoen bewerken’ naar een hoger niveau te tillen.

Beleef het donker

Hoe is het om niets te kunnen zien? Dat ervaar je in het muZIEum in Nijmegen. In het pikkedonker leer je blindelings vertrouwen op je andere zintuigen: tast, gehoor, reuk en smaak.

Thuisafgehaald.nl

Er wordt zo rond zessen in een hoop keukens gekookt in Nederland. Lekker gekookt ook, vaak. En veel.