Kind, speel échte spellen

Met Osmo

En toch een beetje met de ipad

Help! Moet je jouw kids ook steeds achter de iPad vandaan trekken en weigeren ze een ‘ouderwetsch’ spel te spelen? Osmo biedt uitkomst. Dit spel is ontwikkeld om kinderen minder op de iPad te laten spelen. Hoe? Door… mét de iPad te spelen.

Het Osmo-pakket bestaat uit een speciale iPad-dock en een aantal spellen, zoals woordspellen, puzzels en een natuurkundig spel. Zet de iPad in het dock, schuif de speciale spiegel over de webcam, start de app en ga aan de speel. Dankzij de camera ziet de tablet wat je kind aan het doen is en kan de app tips en instructies geven.

Osmo is ontwikkeld door twee oud-werknemers van Google. Eén van hen vond dat zijn dochtertje teveel achter de iPad zat en ontwikkelde dit spel. Het is nog niet te koop, maar je kan het hier pre-orderen.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Maak je eigen hoed

Zit je je ook altijd te verlekkeren aan de hoedjesparade tijdens Prinsjesdag, maak dan eens je eigen hoofddeksel onder begeleiding van een deskundige. 

Oranjekoorts op twitter

De oranjekoorts heerst: alle social media staan vol met Leuke, gekke, grappige (of soms een beetje flauwe) kiekjes.

Café als achtergrondmuziekje

Waarom je in een koffietentje altijd zoveel goede ideeën krijgt? Wetenschappers zijn het erover eens: het is niet de goede koffie, de geur van versgebakken taart of de gezelligheid, maar het geluid van pratende mensen.

Afdankertjes welkom

Je afgedankte pareltjes verkopen met een mooi verhaal, dat willen we toch allemaal? Maar Leuk Mens Caroline, vertel ons: hoe werkt Trash to Treasure nu precies?