Markthal Rotterdam

Verser dan vers

Overdekte food market

Stockholm, Valencia, Barcelona… Een beetje stad heeft er één: een overdekte food markt. In Nederland was zo’n plek met dagelijks knapperig brood, verse groenten en fruit, het lekkerste vlees en geurige koffie nog ver te zoeken. Tot 1 oktober 2014. Vanaf dan is de allereerste food markt in Nederland een feit: hallo Markthal Rotterdam.

Onder het mom ‘Rotterdammers werken hard, dus moeten ook goed eten’, vind je in de Markthal straks leuke winkeltjes met lokale lekkernijen en gevestigde namen om je dagelijkse boodschappen in te slaan. Uiteraard zijn er ook kleine koffie- en lunchtentjes. Mmm, onze maag gaat er in elk geval van (Rotje)knorren.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Worst Paté door Jane Grigson

Wil je eens wat anders kokkerelen? Ga dan aan de slag met het boek Worst Paté door Jane Grigson.

Eerste popsicle bar van NL

In wereldsteden als New York en Tokio zijn ze al een hit. Maar eindelijk is de ambachtelijke popsicle - of ijslolly - in Amsterdam gearriveerd. IJsmanschap is de eerste popsicle bar van Nederland. Kies je popsicle – van champagne-framboos tot Vietnamese iced koffie - en bedek ‘m naar gelieven met een flinke laag chocolade en gekarameliseerde en geroosterde nootjes.

Voor iemand die alles al heeft

Verjaardag na verjaardag, jaar in jaar uit dezelfde vraag: Wat moet ik toch kopen, deze persoon heeft alles al! Wij hebben goed nieuws, dit dilemma kan je nu gewoon een jaartje opschuiven. Nu geef je gewoon even helemaal niets.

Slapen in een vogelhuis

De romanticus is natuurlijk op zoek naar het ultieme liefdesnestje. Gelukkig kun je bij De Vreemde Vogel de nacht doorbrengen in een heus vogelhuis. Een slaaplocatie voor de ware tortelduif, noemen we dat.