Brei je blij

Trollenwol

Scandinavische breisels

Buiten regent het, tijd voor ouderwetse binnenpret. Scoor een paar breinaalden en brei deze herfst je eigen trui, deken of sjaal. Dan zit jij er deze winter warmpjes bij!

Voor kekke garens en leuke breipatronen zit je goed bij Trollenwol. In dit lieve winkeltje in Driebergen-Rijsenburg vind je volop inspiratie voor leuke Scandinavische breisels. Een breipakket voor de trui van The Killing-detective Sarah Lund bijvoorbeeld (mag je óók nog kiezen uit seizoen 1, 2 of 3). Patronen en materiaal voor knuffels, sjaals en vesten behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Laat je nog weleens een steekje vallen tijdens het breien? Elke vrijdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur opent Trollenwol haar deuren voor brei- en haakfanaten. Kun je gezellig beppen onder het breien met een kopje thee of koffie erbij. Dus hef die breinaald en hup, op naar Trollenwol!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Voorlezen op afstand

Voorlezen is een knusse bezigheid, maar helaas ook een bezigheid die veel kinderen moeten missen. Voor bijvoorbeeld gescheiden ouders, uitgezonden militairen of geëmigreerde grootouders is het niet altijd mogelijk om hun kind een verhaaltje voor te lezen voor het slapen gaan.

Zelf maken: chocoballonnen

Ben jij niet de allerbeste chefkok te wereld maar wil je toch shinen met een classy toetje? Maak dan super eenvoudige maar mega feestelijke chocoladebakjes. Het enige wat je nodig hebt, is pure chocolade, een pan, een koelkast en… ballonnen. 

Arta la Tarta

Er zijn maar weinige mensen die niet houden van een lekker stukje taart. Maar zo’n taart is nog veel leuker als het er een beetje mooi uitziet.

Een luie picknick

Leuk en aardig, zo’n uitgebreide picknick in het zonnetje, maar het vergt toch heel wat tijd om voor te bereiden. Voor als je daar geen zin in of simpelweg geen tijd voor hebt bestaan er heel wat bedrijfjes die dat maar wàt graag voor je doen.