Lindyhoppen

En 'wake-up' dansjes

Dat past echt bij Amber

Als ex-danseres gaat het hart van Amber sneller kloppen van alles wat swingt. Zij houdt de danstrends dan ook nauwlettend in de gaten. Vertel eens Amber, welke danspasjes kunnen we echt niet ontlopen dit jaar?

“Vanaf september is er een Lindyhop-cursus bij Ceuvel in Amsterdam-Noord die ik zeker ga volgen. Ik heb deze workshop al eens gevolgd en word er supervrolijk van. Lindyhop is een dansstijl uit begin jaren ‘30 en nu weer helemaal upcoming.”

“Wat ook vrij nieuw is en ik heel graag een keer wil ervaren is Morning Gloryville Amsterdam, een ochtendrave. Dansen voordat je naar je werk gaat, met koffie, superfoods, ontbijt en smoothies. Van 6:30 tot 10:30 bij club Lite. Te gek lijkt me dit. Dus ja, ik ben redelijk een doener en altijd opzoek naar nieuwe actieve dingen die in mijn straatjes passen en waar ik blij van word.”Bekijk alle tips van Amber

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Sportieve vakantie-spots

Kijk, vakantie is dus níet uitgevonden om maar eindeloos op je stetcher te blijven sudderen. Je krijgt er dikke billen van, straks een straffe rimpelkop en met een beetje pech doet het je gemoed ook geen goed. Nee, dan de sportieve vakantie! Dan knapt een mens pas echt van op. Ervaringsdeskundige Sylvia leent haar favoriete spots uit.

Sprookjes bestaan...

Voor een fabelachtig dagje uit met de kinderen moet je bij het kleinschalige Sprookjeswonderland in Enkhuizen zijn.

5 spontane dingen om te doen

De een vindt het heel relaxt, de ander krijgt er enorme jeuk van: een lege dag in je agenda. He-le-maal geen afspraken. Wat moet je in vredesnaam gaan doen? Dit dus! Want vervelen is geen optie, je weet zelf. 

4 festivals voor als je niet stil kunt zitten

Zin in een bijzonder festival? Dit zijn vier evenementen voor mensen met een actieve, avontuurlijke en duurzame levensstijl.