Restaurant Meesters

Aandacht voor je eten en jou

Al sinds heel lang geleden

Sommige restaurants gaan al een tijdje mee. Restaurant Meesters in Tilburg is er daar één van. Leuk Mens Harold vertelt welke goede herinneringen hij aan dit bijzondere restaurant heeft.

“Even terug in de tijd, naar mijn studententijd in de jaren ‘90. Ik studeerde psychologische economie in Tilburg, werkte als ober bij (toenmalig) Café Cher en woonde in een huis met creatieve studenten van de kunstacademie. In die tijd opende restaurant Meesters: in een prachtig oud pand, met echt goed eten en goed personeel met aandacht voor kwaliteit en ... mij. Ja, dat klinkt misschien raar. Altijd als ik binnenkwam kreeg ik altijd een glimlach mijn kant op en zag ik lichtjes in de ogen. Elke keer.”

“Intussen werkt dat personeel er al lang niet meer. Maar telkens als ik weer in Tilburg ben, ga ik daar even lunchen of ’s avonds iets eten. Gewoon, als een ‘trip down memory lane’. Het prachtige pand is er nog steeds. Net zoals het goede eten en de kwalitatief hoge service. Met nog steeds vrolijke ogen en een innemende lach. Ingetogen en daardoor chique. Alleen dan van iemand anders.
De eigenaar mag trots zijn op zijn personeel. En op zichzelf, want je moet ze maar weten te vinden en er elke dag opnieuw weer het beste uit halen.”

“Disclaimer: ik kan natuurlijk geen flirtgarantie geven. Maar als psychologisch econoom kan ik wel zeggen dat de kans op vrolijke ogen van het personeel het grootst is als je zelf met vrolijke ogen en een smile naar binnen stapt. Actie is reactie ;).”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Foodfotografie en styling

Je kent ze wel. Die mensen die achteloos en nonchalant de mooiste foto’s op Instagram en Facebook gooien van de gerechten die ze ‘in elkaar geflanst’ hebben. Yeah right. 

Food we looooove

Bloemen, kleurplaten, geluk: je kan het zo gek nietbedenken of je kan er tegenwoordig wel een abonnement op nemen zodat je om de zoveel tijd iets fijns in je brievenbus krijgt.

Uit eten voor minder dan een tientje

Uit eten voor weinig. Het is een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. Speciaal voor de Amsterdammers onder ons de favoriete cheap ass restaurants van foodblogger Leonie.

Krijg je kindje aan het water

De supermarkt loopt over van de knalzoete sapjes in knalroze pakjes en de televisie zendt overwegend kekke cola-commercials uit. En da’s best lekker soms, cola, maar niet altijd heel gezond. Bovendien is een glaasje water veel liever voor het milieu. Hoe krijg je als ouder je kindje aan het water? Tetsuro geeft raad.