Workshop Lomography

Kunstzinnig tintje

Analoog klikken

Instagrammetje hier, filtertje daar: we doen allemaal hard ons best om digitale foto’s een ouderwets tintje mee te geven. Waarom dan niet met een écht analoog apparaat aan de gang? Al jaren zijn de Lomography-toestellen in opkomst: plastic fotocameraatjes in vrolijke kleuren en vintage uitstraling die uit zichzelf zulke kunstzinnige kiekjes maken. Denk aan overbelicht, onderbelicht, foto’s over elkaar heen: alles is mogelijk.

Bij de Lomography Store in Amsterdam organiseren ze regelmatig workshops om je lomo-skills te oefenen. Kost maar €20,- en voor dat bedrag krijg je een leencamera, een rolletje film en filmontwikkeling in het lab (inclusief scans en afdrukken). Op de website vind je een overzicht van aanstaande cursusdata.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Zo worden je kinderen alleseters

Dulden jouw kinderen alleen patat, pizza en pannenkoeken? Maak van je koters alleseters met deze slimme trucs van Maud. Nog even en ze komen bedelen om spruitjes.

Baby? Bak een kraamcadeau

Een slabbetje met de naam van de kersverse baby. Een enig cadeau natuurlijk, maar het kan beter! Saakje heeft ervaring met originele kraamcadeaus en geeft haar geheimen graag weg.

Het beste geluid op vinyl

Remy Harrewijn heeft met Festina Lente Collective werk gedaan voor Kyteman, Fedde Le Grand en andere muzikanten. Welke muziek zet hij thuis graag op?

(H)eerlijk brood

Leuk Mens Kris ging als aanstaande moeder anders tegen brood aankijken.