Verrassend theater

Mooie voorstellingen met fijne liedjes

Volgens Esmay

Als Leukste ondernemer van Utrecht staat Esmay vaak op de bühne. Toch komt het ook wel eens voor dat ze in het publiek zit. Maar wat voor soort voorstellingen bezoekt zij graag? En wat is het mooiste theater? Esmay vertelt:

“Ik houd van kunst & cultuur in de breedste zin van het woord. Ik heb veel creatieve vrienden en zo wil het nog wel eens gebeuren dat ik ineens op een pop-up expositie beland, bij een leuk concert of theaterfestival op de meest gekke locaties. Dat vind ik met name het leukste, die verassende plekken waarvan je ’s morgens niet wist dat je daar die dag zou belanden. Het bezoeken van mooie voorstellingen met fijne liedjes erin, daar vul ik graag mijn tijd mee. Dit kan in een theater zijn of op theaterfestivals als de Parade, het Wilhelmina huiskamerfestival in Amsterdam of bijvoorbeeld festival Boulevard in Den Bosch.”

“Voor mij blijft het mooiste theatertje “theater Peeriscoop” in Gorinchem. Dit is mijn thuistheater en tevens het meeste knusse theatertje wat je je maar kan voorstellen. Theater Peeriscoop is het theater van Fred Delfgaauw, een talentvolle theatermaker die ik enorm bewonder om zijn vakmanschap, gedrevenheid en liefde voor het vak. Hij heeft er voor gezorgd dat mijn carrière in het theater van de grond is gekomen en daar ben ik hem nog steeds ontzettend dankbaar voor.”Bekijk alle tips van Esmay

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De allerliefste films ter wereld

Op 14 februari komen er een hoop romantische, zwijmelfilms op televisie. Je kunt natuurlijk lui die tv-knop aanzetten, de afstandsbediening erbij pakken en zappen. Maar het is natuurlijk wel Valentijnsdag, dus kijk jij alleen de allerliefste en allerbeste films ter wereld. Zonder anti-romantische reclames natuurlijk. Met de volgende vijf zit jij wel goed:

De leukste Nederlandse podia volgens Yzabel

Als zangeres heeft Yzabel op aardig wat podia gestaan. Maar wat zijn haar lievelingspodia? En wat vindt ze leuker: in het klein spelen of in het groot? 

De tien kerstclichés

Als er stiekem één feest elk jaar hetzelfde is, is het kerst wel. We zetten de tien grootste kerstclichés voor je op een rij.

Soundtreks

Ga je rechtsaf, linksaf of toch rechtdoor? Jij kiest hoe je loopt, en dus waar het avontuur je heen leidt. Soundtrek maakt gave geluidstochten, interactieve dwaalverhalen en audio games in 3D.