Amsterdam Exchange Experience

Beursgenoteerd

Zie die AEX gaan

Voor niet-economen is die hele wereld van aandelen, beursnoteringen en koersstijgingen één groot mysterie. En toch heeft de financiële wereld een flinke invloed op ons hele bestaan. Keldert de koers, dan lijkt de hele wereld in paniek. Zou het daarom niet goed zijn om eens uit te pluizen hoe het nou werkt daar op de beursvloer? Ja.

En daarom is er de Amsterdam Exchange Experience. Enig uitje voor met je vrinden, ouders, collega’s of beleggingsclub (dit laatste hebben we van de website, want heel eerlijk gezegd wisten we niet dat er beleggingsclubjes bestonden). Tijdens de AEE leer je precies hoe ’t werkt met die AEX, hoe ’t vroeger ging en waarom de beurs zo belangrijk is. Ben je moederziel alleen of niet in het bezit van een beleggingsclub? Kom dan op woensdagochtend om 11:00 uur, want dan zijn er rondleidingen voor individuele bezoekers!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Cultuurspotten voor beginners

Blijf jij graag op de hoogte van de tofste nieuwe bands, de mooiste nieuwe websites, de leukste filmpjes en de laatste modetrends? Dan laat Maurice je hierbij even weten waar je je dagelijkse dosis vitaminen moet halen.

De vijf leukste tijdelijke ijsbanen

Eén van de leukste dingen van de winter is dat in heel veel steden tijdelijke kunstijsbanen worden neergelegd. Tel daar al die gezellige lichtjes, kerstsfeer, warme chocomel en glühwein bij op en december kan wat ons betreft niet meer stuk. Dit zijn de leukste steden om deze winter te gaan schaatsen!

Restaurant voor vleesfans

Gek op vlees? Geniet verantwoord en reserveer een tafel bij restaurant Les Hollandais. Daar weet de chef wel raad met een mooi lapje van het een of ander.

De kracht van stoom

Hoe werkt een stoommachine? En waar werden ze vroeger voor gebruikt? Je kunt met het hele gezin het antwoord vinden bij het Stoommachine Museum in Medemblik.