Kinderboekenmuseum

Voor kinderen van 3 tot 100 jaar

Stap in je favoriete boek

We hebben medelijden met kinderen die zonder boeken opgroeien maar wel elke dag Kabouter Plop en K3 fotostrips voor hun melktanden krijgen. Daarom zijn we zo blij met het Kinderboekmuseum. Dat laat namelijk zien dat lezen echt superleuk en helemaal niet elitair is. En of je kleine koter nu 3 is of 13: er is voor elke leeftijdscategorie wat te beleven. We stelden medewerker Mechteld twee essentiële vragen:

Ouders moeten vast oordoppen meenemen. Is het ook voor hen leuk?
“Zeker weten. Omdat ze bij ons kennis maken met de hedendaagse literatuur, maar ook boeken zien uit hun eigen jeugd. We zien ook vooral vaders die eerst rustig aan een boekje beginnen in de leesweide, maar die zich daarna vermaken met de interactieve games.”

Hoe verkoop je dit aan klein grut? Er mag nooit iets in een museum.
“Ze kunnen hier gerust lol maken en spelenderwijs leren. Het museum is visueel echt een wondere wereld, ik ken geen omgeving die eruit ziet zoals hier, dus er is voor kinderen echt veel te ontdekken.”

Elke vakantie is er een nieuw programma. Het Kinderboekenmuseum is elke doordeweekse dag geopend van 10.00 – 17.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdag van 12.00- 17.00 uur.

Contactgegevens

Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag
T: (070) 333 96 66
info@kinderboekenmuseum.nl 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Op naar het klimbos

Kinderen bársten van de energie en in het Klimbos kunnen ze zich even goed uitleven. 

Het waterlab

Water is belangrijk voor iedereen op de hele wereld. Hartstikke belangrijk dus om te weten hoe we aan ons water komen.

DIY cadeauzakje

Cadeautjes zijn al vreselijk leuk om te krijgen, maar als ze verpakt zijn in een cadeautje is het natuurlijk helemaal feest. Lisa legt uit hoe je heel eenvoudig - namelijk met de spulletjes die toch al in je krantenbak/pennendoosje/boekenkast hebt liggen - verrassende cadeautjes uitdeelt. Per hand en per post.

Eitje uit een kopje of uit een dopje?

Begin jij je zondagochtend altijd met een eitje, maar wil het bereiden niet altijd vlotten? Leuk Mens Kee van Keetenstijd verklapt hier haar geheim voor het perfecte eitje!