Kopi Soesoe

Koffie met melk

En muziek

Aan de Sumatraweg in Rotterdam huist koffiewaroeng en muziekkaffee Kopi Soesoe. Da’s Indisch voor ‘koffie met melk’ én een snufje kardemonzaad naar het originele recept.

Kopi Soesoe staat trouwens ook voor iemand met Indonesische roots. En laat een van de initiatiefnemers die nou ook net hebben. Kortom: Kopi Soesoe zit helemaal op zijn plek daar aan de Sumatraweg. En jij ook, als je van goede koffie, lekker eten en speciale biertjes houdt tenminste (en wie houdt daar nu niet van).

Je kunt er ook regelmatig startende muzikanten ontdekken op het mini-podium. Of meedoen aan pubquiz. Of gamen met een Nintendo. Selamat bersenang-senang! Da’s Indisch voor ‘Veel plezier!’.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Disco Boodschappen!

Blok vrijdagavond 10 april in je agenda, want dan is Disco Boodschappen bij de Dirk van den Broek op het Marie Heinekenplein in Amsterdam.

Kattencafé Kopjes

In Amsterdam-Noord kun je nu koffiedrinken met een kat op schoot en samen versgebakken appeltaart naar binnen schuiven in een zee van zachte pootjes.

Koffiedik kijken

Wil je weten wat er voor jou in de sterren staat geschreven? Of, in dit geval, in de koffie? Marieke Warmelink kan koffiedik kijken, een eeuwenoude traditie in landen als Turkije. 

Nationaal Biermuseum

Drank mag pas als de vijf in de klok zit, behalve als je bij Nationaal Biermuseum De Boom in Alkmaar op bezoek gaat. In dit museum kom je alles te weten over onze nationale biergeschiedenis en wordt het hele proces van bierbrouwen in beeld gebracht.