Moois zien

In Rotterdam

Lekker actief

Wil je de leukste dingen zien in Rotterdam? Dat kan want wij hebben de drie beste zie-tips in Rotterdam voor je op een rijtje gezet. Ze zijn voor jong en oud, dus het blijft leuk.

MINIWORLD

In Miniworld Rotterdam duurt een dag maar 24 minuten. Voor je het weet wordt het nacht en twinkelen duizenden lampjes in het donker. Als de dag weer aanbreekt, ontwaken de ruim 27.000 bewoners en komt de wereld weer tot leven.

Overal snellen treinen naar hun bestemming, vrachtwagens brengen hun lading naar de grootste miniatuurhaven van Europa... alles lijkt in beweging. Eén ding verandert nooit, het weer is altijd prachtig! Want Miniworld Rotterdam is een binnenattractie. Ideaal uitje dus voor regenachtige en koude dagen!

TWEEDE MAASVLAKTE

De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. En op een paar havens na ook de grootste haven van de wereld! Best een goede reden om hier eens een kijkje te gaan nemen. De afgelopen jaren hebben ze in de Maasstad keihard gewerkt aan een uitbreiding van het havengebied. Dit heet de Tweede Maasvlakte.

Als je van een industriële vibe houdt, pak dan de Fast Ferry van de RET vanaf Hoek van Holland richting de Antarcticaweg en fiets in 20 minuutjes naar het centrale informatiepunt FutureLand. Hier krijg je een blik in de toekomst van de Tweede Maasvlakte.

Wil je écht alles weten, maak dan ook nog een rondvaart in de FutureLand Ferry. Je ziet dan de nieuwe kades, grote containerkranen en terminals van heel dichtbij. Oh, en misschien spot je ook nog wel zeehondjes :).

BALLONVLUCHT IN HET DONKER

Ballonvaren is een hele ervaring, maar het kan altijd leuker. Wanneer je kiest voor een bijzondere ballonvaart kun je bijvoorbeeld opstijgen of dalen in het donker. Maar ook dineren en trouwen in een luchtballon behoort tot de mogelijkheden.

Fan van de stad Rotterdam? Kies dan voor de Rotterdamvaart en aanschouw de prachtige verlichte stad van boven. Als status echt belangrijk voor je is, dan moet je vooral voor een VIP-vlucht kiezen... Zeg het maar. 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Berlijn in het Klein

Leukedingendoen is fan van Berlijn. Om de kunstenaarsvibe, lekker Spazieren door de stad, nippen aan je Fritz kola, tanzen op fijne dj’s en Duits bier. Gelukkig vind je dit alles auch in Klein Berlijn en da’s toch net even een stukje minder weit.

Trouwen, trouwen,

Stel: je gaat binnenkort trouwen. Dan is het wel zo handig om een beetje inspiratie op te doen voor De Jurk, toch?

Maak je eigen huiswijn

Heb jij altijd geleerd dat je wijn niet mag mengen? Het Wijnlab heeft daar lak aan. Hier kun je namelijk naar eigen smaak wijn bij elkaar gooien, net zo lang tot je de voor jou perfecte wijn hebt gevonden. 

Dickensmuseum

Je zou denken dat je voor een Charles Dickens Museum naar Engeland moet afreizen. Maar als je benieuwd bent naar de verhalen achter deze grootse Engelse auteur, dan kun je ook gewoon in Bronkhorst terecht.