Leuk doen

In Rotterdam

De beste doe-tips

Wij verklappen je de vier top-tips om te doen in Rotterdam. Voor de waaghalzen, de sportievelingen en voor de luilakken is er wel iets te doen!

SPRING VAN DE EUROMAST

Ben jij ’n lefgozer(in) en wil jij Rotterdam weleens vanuit de lucht bekijken? Klim dan over de reling van de Euromast en tokkel naar beneden van 100 meter hoogte. Klinkt misschien gemoedelijk, dat ‘tokkelen’, maar dat is het niet. Deze tokkelbaan is namelijk de langste én de snelste van Europa. Binnen 15 seconden sta je alweer op de grond.

Wil je iets langzamer? Je kunt ook abseilen. Dan daal je zelfstandig af via een klimtouw. Net zo hoog en net zo spannend, maar dan kan je ietsje langer van je uitzicht genieten.

KANGOO JUMPEN

Met Kangoo Jumps spring je een gat in de lucht. Letterlijk, want deze schoenen-op-veren zijn een soort combinatie van skeelers en skippyballen. Daarmee stuiter je door de straten (op een goede manier welteverstaan). Niet alleen superleuk, maar óók nog eens supergezond. Je doet een flinke conditietraining, zonder je knieën en gewrichten te belasten. En je traint je lachspieren er ook nog eens mee.

Op Kangoo Jumps ben je razendsnel en het is heel makkelijk om ze te leren gebruiken. Voor je ’t weet ga je springend door het leven! In Rotterdam kun je ze bijvoorbeeld al huren voor een anders-dan-anders-tochtje door de stad. Zie jij jezelf al stuiteren over de Erasmusbrug?

BADDEREND VAREN

De HotTug is een van de betere uitvindingen van de laatste tijd, zo vinden wij. Wil je graag een stukje varen, maar niet klappertandend op de boot zitten? Dan is de HotTug de ideale oplossing. Met deze badboot kun je warm en ontspannen over de Nederlandse wateren dobberen.

De HotTug is gemaakt van hout en verstevigd met glasvezel en polyester. De houtgestookte onderwaterkachel zorgt ervoor dat het water op temperatuur blijft. Dit mobiele bad is geschikt voor zes tot acht personen. In Rotterdam en in het Friese Ijlst kun je deze HotTugs huren. Glaasje prosecco erbij en het badbootfeestje is helemaal compleet! Ahoy!

TOEREN MET DE BUSBOOT

Normaliter zou je een hartverzakking krijgen wanneer de stadsbus het water in plonst, maar in Rotjeknor is dat een volstrekt normale zaak. Het Rotterdamse Splashtours biedt namelijk een 'anders-dan-anders' stadstour door Rotterdam met een heuse amfibus.

Hoe dat gaat? Nou, eerst rij je langs de fraaiste plekjes van de stad en dan komt ‘le grande splash': een spectaculaire duik in de Maas. De bus verandert als een ware Barbapapa in een zeewaardige boot, die verder door het water langs de spectaculaire skyline van de stad vaart.

Tijdens de tour krijg je natuurlijk alle ins and outs over de stad te horen. De opstapplek is aan de Parkhaven tegenover de Euromast. Vergeet je duikbril niet!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Speeltuin RavotAapia

Hier bij Leukedingendoen zijn we geen fan van grote overdekte speeltuinen. Alsof de natuur in de buurt niet genoeg leuks te bieden heeft. Toch klinkt deze tip van Hannelore wel erg leuk... 

Klootschieten in het bos van Schoorl

Met zo min mogelijk worpen (schoten) ga je met houten ballen (kloten) de ca. twee kilometer lange klootschietbaan afleggen.

Tijd om naar buiten te gaan

Wat worden we blij van de eerste zonnestalen! We laten de winter achter ons en zijn helemaal klaar voor de lente. Dat betekent: lekker naar buiten, in de tuin, op het balkon, een wandeling maken of het bos in. En laten wij nou de Leukste groene zaken voor je op een rijtje hebben gezet!

Vlieg met me mee

Een hoverboard is best leuk maar – laten we wel wezen – je rijdt natuurlijk wel gewoon. Het allernieuwste op zweefgebied is toch wel een ArcaBoard.