Lekker eten

In Rotterdam

Smullen

Hier vind je onze drie Rotterdamse top-tips als het gaat om eten en drinken. Wij verklappen je waar je de lekkerste burgers kunt eten, waar je een heel bijzonder restaurant vindt en welke kopjes koffie je je leven lang nog zult herhinneren. 

BURGER TRUT

Een hamburger eet je natuurlijk niet bij de McDonalds. Zeker niet als je in Rotterdam bent, vindt Leuk Mens Harold. Want bij BURGERTRUT hap je in een heerlijk broodje. Goed gevuld met hamburgers van biologisch vlees of een vegetarische variant en gezonde groenten. Mmm. Da’s nog eens anders dan zo’n vet broodje nepvlees! 

“Hoe Rotterdams wil je je hamburger hebben? Natuurlijk kun je hier naar de McDonalds in de Koopgoot. Maar – eerlijk is eerlijk – daar wil je toch niet dood gevonden worden? Half hip Rotterdam snackt zijn biologische en veganistische hamburger bij BURGERTRUT, een hip pop-up restaurant dat nu gevestigd is op het adres Hang 5.”

VESSEL 11

Vandaag is rood, de kleur van…de Vessel 11! Dit is een restaurant, gevestigd in het vuurrode lichtschip in het centrum van Rotterdam. Niet te missen!

Je kunt er genieten van Spaanse en Portugese lekkernijen, zoals Paella, bakkeljauwkoekjes, patatas bravas en pittige spareribs. Ook kun je er lekker op het dek zitten, chillen in een hangmat of een vuurtje stoken. Het organiseren van een verjaardag, huwelijksfeest, personeelsuitje, bedrijfs- of boekpresentatie behoort ook tot de mogelijkheden op het voormalige lichtschip.

KOPIE SOESOE

Aan de Sumatraweg in Rotterdam huist koffiewaroeng en muziekkaffee Kopi Soesoe. Da’s Indisch voor ‘koffie met melk’ én een snufje kardemonzaad naar het originele recept.

Kopi Soesoe staat trouwens ook voor iemand met Indonesische roots. En laat een van de initiatiefnemers die nou ook net hebben. Kortom: Kopi Soesoe zit helemaal op zijn plek daar aan de Sumatraweg. En jij ook, als je van goede koffie, lekker eten en speciale biertjes houdt tenminste (en wie houdt daar nu niet van).

Je kunt er ook regelmatig startende muzikanten ontdekken op het mini-podium. Of meedoen aan pubquiz. Of gamen met een Nintendo. Selamat bersenang-senang! Da’s Indisch voor ‘Veel plezier!’.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Leuk doen

Wij verklappen je de vier top-tips om te doen in Rotterdam.

Workshop macarons maken

De afgelopen jaren hebben we in Nederland kennis mogen maken met de macaron. Dit heerlijk zoete Franse gebakje is een echte smaakmaker en na deze workshop supersimpel door jou te bereiden.

Onbedoeld kindvriendelijk uit eten

Restaurants die speciaal rekening houden met kinderen zijn zelden prettig voor ouders. Dat kan anders weet Debby. En leuker.

Hotspots met een goed doel

Als wereldverbeteraar helpt Leuk Mens Judith de mensheid graag een handje met haar eigen GEEF Café. Maar daar blijft het niet bij!