Een creatief koffie’tje

Of een theetje

in een inspirerend tentje

Een heel gezellig cafétje en tegelijkertijd een broedplaats en etalage voor creatieve ondernemers en ontwerpers, dat is Buutvrij in Tilburg. Waarom? Je drinkt je koffie (of ander drankje) in een inspirerende omgeving. Alles is gemaakt door afgestudeerden van de Design Academy én alles is te koop. Niet alleen de meubels en decoratie, maar ontwerpers gebruiken het café regelmatig als tentoonstellingsruimte.

Het is de perfecte plek voor mensen die inspiratie zoeken of willen delen en het is opgezet op een bijzondere manier: door crowdfunding is het cafétje tot stand gekomen.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De Hotspots van Willemijn

Amsterdam, waar Leuk Mens Willemijn woont, zit ramvol met leuke plekjes om te eten en drinken. Maar wat zijn nou de plekken waar zij echt graag komt?

Altijd tijd voor taart

Ja klopt, teveel taart is niet gezond. Maar wel lekker. Stiekem zijn er dagelijks gelegenheden waarbij taart versnaperd kan worden, vindt Saakje.

Een WOLF in Amsterdam

Een atelier voor kunstzinnig eten, dat is WOLF atelier in Amsterdam. De gerechten én de locatie zijn bijzonder, het atelier is namelijk gevestigd in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende industriële spoorbrug.

Hotspot Hutspot

Niet ieder kind krijgt de principes van gezond eten met de paplepel ingegoten. Vooral in achterstandswijken is de schijf van vijf geen bekend fenomeen.