Chocola maken met liefde

Een beetje leren

En veel proeven

Bij ChocoBreak in Nijmegen wordt de lekkerste én misschien wel meest eerlijke chocola gemaakt van ons landje. Achter dit knusse winkeltje zit een werkplaats waar een echte vakman chocola maakt. Hier kun je niet alleen de schattigste chocolaatjes vinden, maar óók een exclusief kijkje achter de schermen krijgen.

Tijdens een workshop demonstreert de chocolatier je met veel enthousiasme hoe zijn chocola wordt gemaakt. Aan de hand van een filmpje krijg je zelfs te zien waar de chocola vandaan komt. En alles gaat duurzaam en eerlijk: van het sorteren van de cacaobonen tot aan de schipping naar Europa. Heb je vragen over chocola? De chocolatier kan bíjna alle vragen beantwoorden. Na de demonstratie mag je zelf aan de slag en krijg je je persoonlijke chocolaatjes mee naar huis. Smullen maar!

Je kan workshops volgen vanaf 8 personen en in het weekend kan je zelfs een privélesje krijgen. Vind je Nijmegen wat te ver, dan kun je de chocolatier ook thuis uitnodigen voor een workshop. Het is ook al heel leuk om gewoon even een kijkje te nemen in het winkeltje.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Een duurzaam leven

Met een voorliefde voor vintage meubels laat Julien zien dat hij niet bang is voor hergebruik. Dat is niet alleen duurzaam, maar nog veel meer. Tijd om je leven te beteren? Julien laat je zien hoe:

Hele dag ontbijten in Rotterdam

Zaterdag, 12.43 uur. Jij wordt wakker met een lege maag, dito voorraadkast en trek in een stevig ontbijt om je kater te voeren. Maar waar moet je in vredesnaam naartoe? 

Sterrenkijken op je rug

Sterrenkijken kan eigenlijk altijd: met helder weer in de tuin of op de camping en als je het echt goed aan wilt pakken ga je naar een sterrenwacht.

Samen cruisen is leuker

Heb jij ’n plekje over in de auto? Laat via BlaBlaCar weten waar jouw reis naartoe gaat en wie weet vind je gezellige medereizigers voor je trip. Want samen rijden is leuker, goedkoper én duurzamer.