Chocola maken met liefde

Een beetje leren

En veel proeven

Bij ChocoBreak in Nijmegen wordt de lekkerste én misschien wel meest eerlijke chocola gemaakt van ons landje. Achter dit knusse winkeltje zit een werkplaats waar een echte vakman chocola maakt. Hier kun je niet alleen de schattigste chocolaatjes vinden, maar óók een exclusief kijkje achter de schermen krijgen.

Tijdens een workshop demonstreert de chocolatier je met veel enthousiasme hoe zijn chocola wordt gemaakt. Aan de hand van een filmpje krijg je zelfs te zien waar de chocola vandaan komt. En alles gaat duurzaam en eerlijk: van het sorteren van de cacaobonen tot aan de schipping naar Europa. Heb je vragen over chocola? De chocolatier kan bíjna alle vragen beantwoorden. Na de demonstratie mag je zelf aan de slag en krijg je je persoonlijke chocolaatjes mee naar huis. Smullen maar!

Je kan workshops volgen vanaf 8 personen en in het weekend kan je zelfs een privélesje krijgen. Vind je Nijmegen wat te ver, dan kun je de chocolatier ook thuis uitnodigen voor een workshop. Het is ook al heel leuk om gewoon even een kijkje te nemen in het winkeltje.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Black Light Ping Pong

Rondrennen met een batje in de hand vliegend naar die ene gemeen geslagen pingpongbal op de tafeltennistafel van de camping. Hoeveel vakantieliefdes en vrienden zijn wel niet rondom die pingpongtafel op de camping opgebloeid? Vrij veel denken wij. En daarom vinden wij het met een vleugje nostalgie eigenlijk best leuk dat ping pong weer helemaal hip is.

Workshop elkaars hoofd boetseren

Een beetje belachelijk, maar hartstikke leuk: een workshop elkaars hoofd boetseren.

Biertjes met uitzicht

Leuk mens Harold van Cinema Culinair is altijd op de hoogte van het lekkerste Leukste in Rotterdam. Daarom tipt hij ons eens in de zoveel tijd de lekkerste plekken van onze havenstad!

Basis Amsterdam

Uit eten gaan is heerlijk, maar je moet toegeven dat het niet zonder risico is. Denk aan vergeetachtige serveerders, obers die weigeren tapwater te schenken of restaurants die alleen een waterige pasta bieden als vegetarische optie.