Chocola maken met liefde

Een beetje leren

En veel proeven

Bij ChocoBreak in Nijmegen wordt de lekkerste én misschien wel meest eerlijke chocola gemaakt van ons landje. Achter dit knusse winkeltje zit een werkplaats waar een echte vakman chocola maakt. Hier kun je niet alleen de schattigste chocolaatjes vinden, maar óók een exclusief kijkje achter de schermen krijgen.

Tijdens een workshop demonstreert de chocolatier je met veel enthousiasme hoe zijn chocola wordt gemaakt. Aan de hand van een filmpje krijg je zelfs te zien waar de chocola vandaan komt. En alles gaat duurzaam en eerlijk: van het sorteren van de cacaobonen tot aan de schipping naar Europa. Heb je vragen over chocola? De chocolatier kan bíjna alle vragen beantwoorden. Na de demonstratie mag je zelf aan de slag en krijg je je persoonlijke chocolaatjes mee naar huis. Smullen maar!

Je kan workshops volgen vanaf 8 personen en in het weekend kan je zelfs een privélesje krijgen. Vind je Nijmegen wat te ver, dan kun je de chocolatier ook thuis uitnodigen voor een workshop. Het is ook al heel leuk om gewoon even een kijkje te nemen in het winkeltje.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Mountainbike clinic

Zin om een lekker rondje te mountainbiken, maar je weet niet hoe en waar?

Eten in een voormalig badhuis

Bij Badhu, een voormalig badhuis, geniet je van Wereldse gerechtjes in een interieur vol industriële, Oosterse en vintage items.

Het recept voor eggs benedict

“Ik houd erg van eggs benedict: gepocheerde eieren, met spek, brood en Hollandaisesaus. Als je de eieren doorsnijdt stroomt het eigeel eruit, waar je het brood in kan dippen."

Leuke plekjes in Utrecht

Utrecht is de hometown van Marloes Toonen. En ze is niet voor niets Leuk Mens, daarom vertrouwen we haar volledig als het gaat om Leuke plekjes in de gezellige Domstad.