De Leukste Zomertips

Van Harold Smits

Biertjes, snacken en film kijken

Levensgenieter Harold weet wel hoe hij zich moet vermaken in het gezellige Rotterdam. Natuurlijk wil hij ook wel even met ons delen waar je deze zomer moet zijn voor leuke dingen in deze mooie stad.

Ongedwongen borrelen en snacken
“Ongedwongen, lekker en zomers. Deze zomer staan er elke vrijdag een stuk of zes foodtrucks op het grasveldje voor Bird. Elke week zes andere, dus elke week verrassend. Sfeertje als bij de Parade, alleen dan zonder theater en zonder entree. Gewoon lekker aanschuiven aan lange tafels en snacken van salades, ravioli, saté, soep, ijsjes, etc. Van 17.00 uur tot 21.00 uur. Biertjes kun je halen bij BIRD. Betere vri-mi-bo is er niet deze zomer.”

Retourtje Marokko
“Hou je van het eetplein in Marrakech? Ik wel. Djemaa el Fna is vaste stek als ik naar Marokko ga. Het plein bij het Museumpark (bij Boijmans) wordt omgetoverd tot een Marokkaans eetplein. Gratis entree en proeven van de lekkerste Marokkaanse gerechten. Van couscous, sfenj en gringo tot tajine, bestilla, msemen en muntthee en van bagrir en barbecue tot chwa. Alle gerechten zijn zonder varkensvlees en Halal bereid. Slenteren op het plein, genieten van de kleuren en geuren van de eettentjes. Samen met zo’n duizend andere genieters van de Marokkaanse keuken. Ideaal, en scheelt mij dit jaar weer een retourtje Marokko.”

Film op het plein
“Elke filmfan gaat natuurlijk naar de Pleinbios. Midden in de stad op het plein bij het Museumpark. Start iets na 21:00 uur, want dan wordt het donker. Met een docu over Schorem (de kappers van de Binnenweg), Hitchcock Classics, Zweedse en Nederlandse arthousefilms en blockbusters als Jurassic Park, Twelve Years a Slave en La Grande Belezza. Buienradar in de gaten houden en gáán!”

Zie het filmprogramma hier.Bekijk alle tips van Harold

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Zondagochtendmuziek voor na het stappen

Muziek op de vroege zondagochtend. Om bij te komen van die knisperende, nachtelijke buzz. Dit is wat Jojanneke graag opzet als het feestje voorbij is.

Abseilen van de Euromast

Een bezoekje aan de Euromast is al spannend, maar je kunt je tripje nóg spannender maken! Hoe?

De Leukste papadag

Leuk Mens Niels is papa van 3 kids van 5, 3 en 1 jaar. En deze kleine dreumesen kunnen natuurlijk niet stil blijven zitten als papa een dagje thuis is.

Stukje lezen uit Sletvrees

Mannen zijn macho's als ze iedere avond met een nieuwe vrouw naar huis gaan, maar als vrouwen hetzelfde doen zijn ze ineens een slet. Dat is toch vreemd? Deze vraag inspireerde Leuk Mens Sunny om het boek Sletvrees te schrijven. Hierin onderzoekt zij hoe dat komt. En jij mag vast een stukje lezen.