De haven van de toekomst

Futureland

Ontdek Maasvlakte 2

De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. En op een paar havens na ook de grootste haven van de wereld! Best een goede reden om hier eens een kijkje te gaan nemen. De afgelopen jaren hebben ze in de Maasstad keihard gewerkt aan een uitbreiding van het havengebied. Dit heet de Tweede Maasvlakte. Als je van een industriële vibe houdt, pak dan de Fast Ferry van de RET vanaf Hoek van Holland richting de Antarcticaweg en fiets in 20 minuutjes naar het centrale informatiepunt FutureLand. Hier krijg je een blik in de toekomst van de Tweede Maasvlakte. Wil je écht alles weten, maak dan ook nog een rondvaart in de FutureLand Ferry. Je ziet dan de nieuwe kades, grote containerkranen en terminals van heel dichtbij. Oh, en misschien spot je ook nog wel zeehondjes :).

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Tattoo koffietafelboek Flash from the Past

Hoe leuk het ook is om zelf een tattoo te nemen, de ruimte is beperkt. Dus dat maakt het ook zo om de tatoeages van anderen te bekijken. Lina spaart tattooboeken en tipt een klassiek exemplaar dat prima op je koffietafel past.

Jazzclub BIRD

Trendy nachtclubs in hippe steden als New York, Londen en Berlijn waren dé bron van inspiratie voor jazzclub BIRD in Rotterdam.

Stuntrijden voor 1 dag

In actiefilms zie je om de haverklap stoere waaghalspraktijken in en met auto’s. Wil je dat zelf ook een keer meemaken? Word dan stuntrijder voor 1 dag!

De leukste dag van Judith

Als Judith 24 uur lang al het geld en tijd van de wereld zou hebben, dan zouden we haar de hele dag niet zien want dan zit ze gegarandeerd aan de andere kant van de wereld. Lees maar wat ze allemaal van plan is.