De haven van de toekomst

Futureland

Ontdek Maasvlakte 2

De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. En op een paar havens na ook de grootste haven van de wereld! Best een goede reden om hier eens een kijkje te gaan nemen. De afgelopen jaren hebben ze in de Maasstad keihard gewerkt aan een uitbreiding van het havengebied. Dit heet de Tweede Maasvlakte. Als je van een industriële vibe houdt, pak dan de Fast Ferry van de RET vanaf Hoek van Holland richting de Antarcticaweg en fiets in 20 minuutjes naar het centrale informatiepunt FutureLand. Hier krijg je een blik in de toekomst van de Tweede Maasvlakte. Wil je écht alles weten, maak dan ook nog een rondvaart in de FutureLand Ferry. Je ziet dan de nieuwe kades, grote containerkranen en terminals van heel dichtbij. Oh, en misschien spot je ook nog wel zeehondjes :).

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Samen aan de bubbels

Of je nu iets te vieren hebt of gewoon een romantisch avondje met z’n tweetjes wilt vieren: champagne maakt het feest altijd compleet.

Hou jij m'n tassie ff vast?

Er zijn wel tien redenen om Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam te bezoeken. Tenzij je een tassenfanaat bent, want dan is één reden ook wel genoeg: hier hebben ze een unieke collectie van meer dan 5000 (!) tassen. 

Muziek om op te sporten

Over het algemeen geldt sporten natuurlijk als een weldaad (ehm...) maar soms heb je nét even een klein duwtje in de rug nodig. Op die momenten kan een goed stukje muzak het grote verschil maken. Graag grove beats en geen ballads please.

Organiseer een food fight

Een food fight lijkt in eerste instantie niet het soort evenement dat je zomaar even organiseert, maar het is misschien wel makkelijker dan je denkt. Hier is een beknopt plan.