Het waterlab

Testjes doen met water

In je witte labjas

Water is belangrijk voor iedereen op de hele wereld. Hartstikke belangrijk dus om te weten hoe we aan ons water komen.

En hoe kun je zoiets nou beter leren dan door proefjes te doen? In het Waterlab van het Nederlands Watermuseum in Arnhem kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar proberen een ei in water te laten zweven of van zout zeewater zwembadwater maken. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van de proefjes. Gewoon gaan en komen testen dus. Je mag ook een witte labjas aan, net als een echte professor!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Proef de 5 Trappisten fietsroute

Ervaar de smaak van de Trappistenbieren van Vlaanderen en Brabant met deze gave fietsroute speciaal voor alle bierliefhebbers onder ons.  De fietsroute is in totaal 344 km, opgedeeld in 6 deelroutes die je langs 5 trappistenkloosters leidt. Dat is flink doorfietsen dus, maar als je aan het einde een heerlijk koud biertje te wachten staat moet dit wel lukken. 

De kracht van stoom

Hoe werkt een stoommachine? En waar werden ze vroeger voor gebruikt? Je kunt met het hele gezin het antwoord vinden bij het Stoommachine Museum in Medemblik.

5 x de Leukste tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf vinden is altijd lastig, dit geldt ook voor Leuk Mens Natascha. Zij werkt ontzettend hard aan haar eigen bedrijf “Flavourites” en is moeder van 2 kinderen. Wij vroegen Natascha wat haar aanbevelingen zijn voor een beetje quality time met jezelf.

Kunst op brood

Laat je inspireren met deze schattige toast kunst en maak zelf van iedere broodmaaltijd iets speciaals.