Het waterlab

Testjes doen met water

In je witte labjas

Water is belangrijk voor iedereen op de hele wereld. Hartstikke belangrijk dus om te weten hoe we aan ons water komen.

En hoe kun je zoiets nou beter leren dan door proefjes te doen? In het Waterlab van het Nederlands Watermuseum in Arnhem kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar proberen een ei in water te laten zweven of van zout zeewater zwembadwater maken. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van de proefjes. Gewoon gaan en komen testen dus. Je mag ook een witte labjas aan, net als een echte professor!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Beleef het donker

Hoe is het om niets te kunnen zien? Dat ervaar je in het muZIEum in Nijmegen. In het pikkedonker leer je blindelings vertrouwen op je andere zintuigen: tast, gehoor, reuk en smaak.

Hardlopen in de natuur

Sportkleding en hardloopschoenen aan, kies een nieuwe route uit en ga een stuk hardlopen. Gezond en met je neus tussen de bomen: heerlijk!

Uiteten met kinderen

Ga jij zo nu en dan ook met je kinderen uiteten? Maar ben je even helemaal inspiratieloos waar je met je af en toe veeleisende kroost terecht kunt? Martine tipt het.

Winkel van Nijntje

Welk konijn in Nederland kan in zeggen dat ‘ie een eigen winkel heeft? Nijntje natuurlijk. Wat zal Stampertje jaloers zijn…