Het waterlab

Testjes doen met water

In je witte labjas

Water is belangrijk voor iedereen op de hele wereld. Hartstikke belangrijk dus om te weten hoe we aan ons water komen.

En hoe kun je zoiets nou beter leren dan door proefjes te doen? In het Waterlab van het Nederlands Watermuseum in Arnhem kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar proberen een ei in water te laten zweven of van zout zeewater zwembadwater maken. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van de proefjes. Gewoon gaan en komen testen dus. Je mag ook een witte labjas aan, net als een echte professor!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Gelukspoppetje nodig?

Op dagen zoals vrijdag de 13e zijn het toch de hoefijzers, konijnenpootjes en gelukspoppetjes die je er doorheen slepen

Het kabouterpad in Schoorl

Een wandeltocht speciaal voor de kleintjes. Door het prachtige duinbos van Schoorl. Tijd voor een avontuur op het Kabouterpad...

DIY Bento box

Geen gezeur meer over korstjes en beleg met deze feestelijke bento box. Want als je je lunchtrommels vult zoals deze Japanse dame dat doet, dan is het bijna te mooi om op te eten.

Kinderboerderij Dierenhoeve

Op deze kinderboerderij zie je naast de gebruikelijke kuikens, geiten en varkens een heleboel dieren je die je niet verwacht te zien op een kinderboerderij.