Garnalen vissen op Texel

Topdag op de TX 10 Emmie

Cocktailsaus erbij?

Natuurlijk heeft Texel fantastische schapen die heerlijk smaken en prachtige wol leveren. Maar het wordt hoog tijd dat de Texelse garnaal wat liefde krijgt. Deze grauwe waterwerker komt volop voor rondom het Waddeneiland en dat ga je zelf ontdekken tijdens een vistocht op de TX 10 Emmie. 

Je bent getuige van het visproces, leert de garnalenvangst te analyseren met de bemanning en je proeft natuurlijk hoe hij smaakt. De garnalenboot heeft een lage diepgang die het mogelijk maakt dicht bij zandbanken te komen. Dus als je niet alleen een garnalengek bent maar ook geniet van zo’n lome zeehondenblik, is deze trip aan te raden.

De garnalenboot ‘TX 10 Emmie’ is ook geschikt voor mindervaliden. Hapjes en drankjes zijn in de kombuis te verkrijgen.

Contactgegevens

TX 10 Emmie
Loodsingel 42
1792 BH Oudeschild (Texel)
T: (0031) 651498614
info@garnalenvissen.nl

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De mooiste hardlooproute van Amsterdam

Net als Ridiculously photogenic guy vindt Geraldine hardlopen peanuts. Ze heeft dan ook genoeg aandacht voor haar omgeving tijdens het rennen. Voor Leukedingendoen tipt ze haar favoriete parcours in Amsterdam.

Het Leukste kerstdiner

Kerstdinerstress? Niet nodig! We hebben tips om het Leukste en Lekkerste kerstdiner van het jaar op tafel te zetten. 

De perfecte barbecue

Oh Nederlandse barbecue, met je zwartgeblakerde worsten en sauzen uit plastic tubes. Dat kan een stuk lekkerder. En langzamer, vertelt Peter.

Hartjespizza met Nutella

Wil je lekker samen eten in Amsterdam, maar hoeft het niet te sjiek? Jaap tipt zijn favoriete pizzatent.