Garnalen vissen op Texel

Topdag op de TX 10 Emmie

Cocktailsaus erbij?

Natuurlijk heeft Texel fantastische schapen die heerlijk smaken en prachtige wol leveren. Maar het wordt hoog tijd dat de Texelse garnaal wat liefde krijgt. Deze grauwe waterwerker komt volop voor rondom het Waddeneiland en dat ga je zelf ontdekken tijdens een vistocht op de TX 10 Emmie. 

Je bent getuige van het visproces, leert de garnalenvangst te analyseren met de bemanning en je proeft natuurlijk hoe hij smaakt. De garnalenboot heeft een lage diepgang die het mogelijk maakt dicht bij zandbanken te komen. Dus als je niet alleen een garnalengek bent maar ook geniet van zo’n lome zeehondenblik, is deze trip aan te raden.

De garnalenboot ‘TX 10 Emmie’ is ook geschikt voor mindervaliden. Hapjes en drankjes zijn in de kombuis te verkrijgen.

Contactgegevens

TX 10 Emmie
Loodsingel 42
1792 BH Oudeschild (Texel)
T: (0031) 651498614
info@garnalenvissen.nl

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De 3 mooiste fietswedstrijden voor recreanten

Tour de France’je spelen is niet voor iedereen weggelegd. Laat Vincent nu weten wat de mooiste wedstrijd voor recreanten is. Het enige wat je er zelf bij moet denken zijn de zoenen van de rondemiss.

Schiet je eigen film

Altijd al in een speelfilm willen spelen? Dit is je kans! Bij Bootje Varen Breda kun je je eigen kaskraker opnemen.

Hop, hop, in galop

En helemaal leuk: je kunt ook samen in een huifkar op ontdekkingstocht!

Kinderparade

De Parade die kennen we natuurlijk. Elk jaar reist dit kleurrijke theatercircus van Rotterdam naar Den Haag naar Utrecht en naar Amsterdam en verschaft in al die steden theater, gezelligheid en (veel) wijn.