Garnalen vissen op Texel

Topdag op de TX 10 Emmie

Cocktailsaus erbij?

Natuurlijk heeft Texel fantastische schapen die heerlijk smaken en prachtige wol leveren. Maar het wordt hoog tijd dat de Texelse garnaal wat liefde krijgt. Deze grauwe waterwerker komt volop voor rondom het Waddeneiland en dat ga je zelf ontdekken tijdens een vistocht op de TX 10 Emmie. 

Je bent getuige van het visproces, leert de garnalenvangst te analyseren met de bemanning en je proeft natuurlijk hoe hij smaakt. De garnalenboot heeft een lage diepgang die het mogelijk maakt dicht bij zandbanken te komen. Dus als je niet alleen een garnalengek bent maar ook geniet van zo’n lome zeehondenblik, is deze trip aan te raden.

De garnalenboot ‘TX 10 Emmie’ is ook geschikt voor mindervaliden. Hapjes en drankjes zijn in de kombuis te verkrijgen.

Contactgegevens

TX 10 Emmie
Loodsingel 42
1792 BH Oudeschild (Texel)
T: (0031) 651498614
info@garnalenvissen.nl

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Koetjes knuffelen

Even lekker onthaasten? Knuffel dan eens een koe. Tijdens deze workshop koe-knuffelen leer je de taal van de koe spreken, zodat je weet wat de koe wel en niet fijn vindt.

Hup, Holland, Hup!

Nederland kleurt langzaam oranje: op woensdag 18 juni speelt het Nederlands elftal hun tweede wedstrijd tegen Australië. Vergeet het juichpak van Roy Donders; zo maak jij je op voor de wedstrijd.

Zelf ijsjes maken

Helloooo, hitte! Niet iedereen is blij met deze temperaturen, maar hé: wel een legitieme reden om de hele dag door ijsjes te eten. En als het dan ook nog eens verantwoorde ijsjes zijn…

Hier vind je de perfecte trouwring

Een trouwring vinden is het serieuze werk. Inge tipt je een geweldige juwelier.