Garnalen vissen op Texel

Topdag op de TX 10 Emmie

Cocktailsaus erbij?

Natuurlijk heeft Texel fantastische schapen die heerlijk smaken en prachtige wol leveren. Maar het wordt hoog tijd dat de Texelse garnaal wat liefde krijgt. Deze grauwe waterwerker komt volop voor rondom het Waddeneiland en dat ga je zelf ontdekken tijdens een vistocht op de TX 10 Emmie. 

Je bent getuige van het visproces, leert de garnalenvangst te analyseren met de bemanning en je proeft natuurlijk hoe hij smaakt. De garnalenboot heeft een lage diepgang die het mogelijk maakt dicht bij zandbanken te komen. Dus als je niet alleen een garnalengek bent maar ook geniet van zo’n lome zeehondenblik, is deze trip aan te raden.

De garnalenboot ‘TX 10 Emmie’ is ook geschikt voor mindervaliden. Hapjes en drankjes zijn in de kombuis te verkrijgen.

Contactgegevens

TX 10 Emmie
Loodsingel 42
1792 BH Oudeschild (Texel)
T: (0031) 651498614
info@garnalenvissen.nl

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Art & Lemonade

Shoppen mét de kids? Klinkt als ‘Zijn we al klaar?’ en ‘Mogen we al naar huis?’. Niet bij Art & Lemonade aan de Hooikade in de Haagse binnenstad.

Het beste pitstop adres voor fietsers

Fietsen maakt dorstig. En hongerig. Maar je wordt als zwetend, ingevet, lycra dragend tomaathoofd niet overal met open armen ontvangen. Vincent vertelt waar je altijd welkom bent om even bij te tanken.

De Leukste kerst van Henriette

"Naast dat we samen de buffettafel opmaken met al het lekkers, spelen we altijd een kaart- en/of dobbelspelletje mét oma."

Schuitje varen, theetje drinken

Dát is handig: eindelijk een goed adres om een bootje te huren in Amsterdam. De zespersoons-sloepjes zijn elektrisch dus nooit tanken, geen lawaaierige motor en geen uitlaatgassen.