De perfecte date

Op en top romantiek

Genieten en een beetje wegdromen

Zo makkelijk is dat nog niet, een leuke date organiseren. Leuk Mens Mitchell weet wel wat romantiek is, dus vroegen we hem naar zijn perfecte date night. En wat vindt hij eigenlijk het meest romantische plekje op aarde?

Tiptop verzorgd
“Als je met z’n tweeën een date night beleeft, vind ik dat je alles uit de kast moet trekken voor elkaar. Ik probeer het altijd te benaderen als een nieuwe eerste date. Dus ik trek mijn mooiste pak aan en ga tiptop verzorgd de deur uit. Ik vind het prachtig als mijn vriendin dit ook doet. Als jij je lekker voelt en er goed uitziet, wordt je avond nog leuker. Ik kies voor een date altijd voor iets ‘kleins’: zonder al te veel drukte of mensen. Dus ’s avonds een intiem diner en overdag een mooie wandeling, roadtrip of museumbezoek.”

Romantiek op Kos
“Het meest romantische plekje op aarde… Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet zo overdreven veel van de wereld heb gezien, want ik ben niet zo’n enorme reiziger. Naast Amsterdam is Londen mijn plek. Maar toch is het eerste dat nu in me opkomt Filarakia, een geweldig restaurantje op Kos. Het wordt gerund door een Griek met een Nederlandse echtgenote en er werken ook wat Nederlanders in de bediening. Niets bijzonders zou je zeggen, maar Filarakia heeft écht goed eten en als je het vraagt, geven zij je een geweldige plek. Je kunt zitten op een soort verhoging, op bankjes met planten en gedrapeerde gordijnen om je heen. Je kijkt uit over de zee en kunt genieten van een waanzinnige zonsondergang en de maan. De eigenaar van het restaurant heeft zelfs een telescoop! Ik ben erg gevoelig voor sfeer en de sfeer is daar gewoon fantastisch. Heerlijk eten en een geweldige, ongedwongen en intieme vibe.”

Lees hier de andere tips van Mitchell.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De Sterrenkubus

Een nacht onder de sterren. Niet in de buitenlucht, maar in een heerlijk comfortabel huisje in het boerenland.

Het huisdier-huwelijk

Heeft je vis het aangelegd met de hond van de buren? Lonkt de parkiet naar de kat van de overkant? Organiseer dan eens een huisdier-huwelijk. De liefde moet immers gevierd hebben, en er kan nooit genoeg aanleiding zijn om een taart met glazuur te bakken.

Zwijmelbioscoop

Op papier is een bioscoop een geweldige plek voor een knusse ervaring met je geliefde. Als je de telefoongesprekken, het popcorngeknabbel en gepraat van andere bezoekers kunt negeren. Serena kent een bios waar het gegarandeerd romantisch is.

Creatieve inspiratie op doen

Soms vind je inspiratie al bij je eigen voordeur - bijvoorbeeld als een lieveheersbeestje de lente aankondigt op je deurmat - en soms moet je er wat harder naar zoeken. Lisa tipt een hoop craft-events en een reeks magazines waarin zij graag naar moois snuffelt.