De perfecte date

Op en top romantiek

Genieten en een beetje wegdromen

Zo makkelijk is dat nog niet, een leuke date organiseren. Leuk Mens Mitchell weet wel wat romantiek is, dus vroegen we hem naar zijn perfecte date night. En wat vindt hij eigenlijk het meest romantische plekje op aarde?

Tiptop verzorgd
“Als je met z’n tweeën een date night beleeft, vind ik dat je alles uit de kast moet trekken voor elkaar. Ik probeer het altijd te benaderen als een nieuwe eerste date. Dus ik trek mijn mooiste pak aan en ga tiptop verzorgd de deur uit. Ik vind het prachtig als mijn vriendin dit ook doet. Als jij je lekker voelt en er goed uitziet, wordt je avond nog leuker. Ik kies voor een date altijd voor iets ‘kleins’: zonder al te veel drukte of mensen. Dus ’s avonds een intiem diner en overdag een mooie wandeling, roadtrip of museumbezoek.”

Romantiek op Kos
“Het meest romantische plekje op aarde… Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet zo overdreven veel van de wereld heb gezien, want ik ben niet zo’n enorme reiziger. Naast Amsterdam is Londen mijn plek. Maar toch is het eerste dat nu in me opkomt Filarakia, een geweldig restaurantje op Kos. Het wordt gerund door een Griek met een Nederlandse echtgenote en er werken ook wat Nederlanders in de bediening. Niets bijzonders zou je zeggen, maar Filarakia heeft écht goed eten en als je het vraagt, geven zij je een geweldige plek. Je kunt zitten op een soort verhoging, op bankjes met planten en gedrapeerde gordijnen om je heen. Je kijkt uit over de zee en kunt genieten van een waanzinnige zonsondergang en de maan. De eigenaar van het restaurant heeft zelfs een telescoop! Ik ben erg gevoelig voor sfeer en de sfeer is daar gewoon fantastisch. Heerlijk eten en een geweldige, ongedwongen en intieme vibe.”

Lees hier de andere tips van Mitchell.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Foodtube: culinair Youtube

Wat zijn Maartens favoriete culinaire filmpjes? En welke wijntips deelt hij zelf? Je leest het hier...

Tati Nijmegen

Bij Tati in Nijmegen vinden ze koken nu eenmaal leuk om te doen. Niet voor niets proef je in elk hapje standaard de ingrediënten liefde en aandacht.

Billenbroodjes als ontbijt

Wat eet een foodblogger ‘s morgens? We kunnen dit vast verklappen: de waarheid is confronterend.

Plantaardig shoppen

Dat plantaardig koken blijkt nog best een avontuurlijke bezigheid. We vroegen Laura naar haar favoriete shopadresjes, waarna zij prompt met hilarische garnalen en fantastische nepkip op de proppen kwam. Heb je meer tijd? Plan dan een tripje Berlijn en doe daar een van de drie immense vestigingen van Veganz aan. Een plantaardig bestaan saai? Nou neuh hoor.