Amai, Antwerpen

Hippe romantiek

De leukste plekjes

Wist je dat je vanuit Utrecht met de auto sneller in Antwerpen bent dan in Groningen? Reden genoeg voor een weekendje romantisch met je lief naar de fijnste stad van onze zuiderburen. Dit kun je allemaal gaan doen:

Koffie, koffie, KOFFIE!
Kun jij de dag niet beginnen, doorkomen of eindigen zonder koffie? Er zijn genoeg tentjes waar je zeer verdienstelijk aan je dosis cafeïne kunt komen. Bijvoorbeeld in combinatie met zalige taart (Copper of Les Tartes de Francoise), platen en kunst met maandelijks nieuwe tentoonstellingen, een wasje doen of bandjes kijken of een lekker biologisch broodje. Geen koffieliefhebber? Bij Thé Atro kunnen theefanaten hun hart ophalen.

Lekker eten & drinken
Of je nou van super-de-luxe uiteten houdt of gewoon een smakelijke caféhap: er is genoeg te kiezen. Proef een frietje andalouse (een saus van mayonaise met tomaat en paprika), een broodje ‘smos’ (eigenlijk ons broodje gezond) of de traditionele wafel. Met een bolleke (De Koninck biertje) erbij, bijvoorbeeld. Wist je trouwens dat het beste biercafé in Antwerpen staat? Kulminator is de plek om Belgische biertjes te gaan proeven. Voor als je echt ‘op restaurant’ wilt: visrestaurant Fiskebar is zum smullen, bij het MAS vind je Café Storm en restaurant ‘t Zilte en ook bij De Gulden Bock loopt het water je gegarandeerd in de mond. Na afloop samen proosten met een cocktail in de romantische setting van de Bourla schouwburg, oh liefde…

Shop ‘till you drop
Antwerpen is de perfecte shopstad. Je hebt hier alles: van dertien-in-een-dozijn-winkelketens tot piepkleine speciaalwinkeltjes met de meest geniale spullen. En alles wat daartussenin zit. Zoals Scandinavisch design, kleding, accessoires en ander moois, parfum, pop-up marktjes en de wekelijkse Vogeltjesmarkt.

Rondslenteren
Zonder doel door een stad sjouwen levert vaak prachtige ontdekkingen op. Dus laat je plattegrond lekker thuis en loop je neus achterna. Maar als je dan toch met een doel wilt slenteren: de Vlaaikensgang bij de Oude Koornmarkt is een heel mooi straatje met oude panden en galerijen. Je kunt ook onder de Schelde door wandelen via de Sint-Annatunnel. Zie je Antwerpen eens van een hele andere kant.

Veel plezier!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Verboden voor misbaksels

Eten doe je met je ogen. Hoe je jouw culinaire uitspattingen extra mooi maakt? Saakje weet raad!

ONZE SJAAL

Jij woont in Amsterdam en daar ben je enorm trots op. Logisch. En hoe kun je die trots nou beter uiten dan met een kekke sjaal. Voor om je nek of gewoon om in de lucht te houden als een ware wijksupporter.

Hartjespizza met Nutella

Wil je lekker samen eten in Amsterdam, maar hoeft het niet te sjiek? Jaap tipt zijn favoriete pizzatent. 

Complimenten-workshop

Uit een van de vele onderzoeken van Maurice de Hond blijkt dat we graag meer spontane complimenten zouden willen krijgen.