Gevangenismuseum

Geen straf om te bezoeken

Eigen rechter spelen

De kans is klein dat je iemand kent die gezeten heeft. Dus waar hebben die mensen het eigenlijk over die roepen dat Nederlandse gevangenen het zo goed hebben? Dat het helemaal geen pretje is ontdek je in het gevangenismuseum in Veenhuizen. Hierin staat het gevangenisleven vanaf het jaar 1600 tot nu centraal.

Bekijk boevenpakken en werktuigen of maak een ritje in een originele boevenbus (jaja, ook aan de kinderen is gedacht). Ervaar claustrofobische slaapkooien, een oude kerker of een replica van een cellenblok. Ben je meer van het veroordelen? Neem dan plaats op de stoel van de rechter en berecht je rot. 

Contactgegevens

Nationaal Gevangenismuseum
Oude Gracht 1, Veenhuizen
T: (0592) 388264
 
info@gevangenismuseum.nl 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Speeltuin RavotAapia

Hier bij Leukedingendoen zijn we geen fan van grote overdekte speeltuinen. Alsof de natuur in de buurt niet genoeg leuks te bieden heeft. Toch klinkt deze tip van Hannelore wel erg leuk... 

Wonen in een museum

Kunst is natuurlijk mooi en leuk om naar te kijken, maar… je kunt er ook gewoon in gaan wonen! Zoiets moeten Jannie Tonnis de Graaf en haar man Job Kuiper hebben gedacht.

Eenhoornkoekjes bakken

Iedereen houdt van eenhoorns, en waarom ook niet? Eenhoorns vliegen over prachtige landschappen terwijl je je stevig vasthoudt aan hun glanzende manen.

Do it yourself: Homemade Happiness

Wil je iets vieren met je kinderen maar kom je niet verder dan de verrassing in een Happy Meal? Ontdek de knipvellen van Homemade Hapiness.