Gevangenismuseum

Geen straf om te bezoeken

Eigen rechter spelen

De kans is klein dat je iemand kent die gezeten heeft. Dus waar hebben die mensen het eigenlijk over die roepen dat Nederlandse gevangenen het zo goed hebben? Dat het helemaal geen pretje is ontdek je in het gevangenismuseum in Veenhuizen. Hierin staat het gevangenisleven vanaf het jaar 1600 tot nu centraal.

Bekijk boevenpakken en werktuigen of maak een ritje in een originele boevenbus (jaja, ook aan de kinderen is gedacht). Ervaar claustrofobische slaapkooien, een oude kerker of een replica van een cellenblok. Ben je meer van het veroordelen? Neem dan plaats op de stoel van de rechter en berecht je rot. 

Contactgegevens

Nationaal Gevangenismuseum
Oude Gracht 1, Veenhuizen
T: (0592) 388264
 
info@gevangenismuseum.nl 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Sint op recept

Laatst mochten we op de redactie genieten van een heerlijke gevulde speculaas. Wij vonden hem te lekker om jullie te onthouden.

De leukste cadeaus voor kinderen

Als het gaat om speelgoed en spullen, weten kinderen precies wat ze willen.

Andere Tijden in Orvelte

Vind je het moderne leven te druk, te veel, te hard en te snel? Ga dan als de wiedeweerga naar Orvelte. En wandel tussen rietgedekte Saksische boerderijen zomaar meer dan honderd jaar terug in de tijd.

Disney Mania

“Disney Mania” is een prachtige tentoonstelling in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn over alle scheppingen van Disney.