Gevangenismuseum

Geen straf om te bezoeken

Eigen rechter spelen

De kans is klein dat je iemand kent die gezeten heeft. Dus waar hebben die mensen het eigenlijk over die roepen dat Nederlandse gevangenen het zo goed hebben? Dat het helemaal geen pretje is ontdek je in het gevangenismuseum in Veenhuizen. Hierin staat het gevangenisleven vanaf het jaar 1600 tot nu centraal.

Bekijk boevenpakken en werktuigen of maak een ritje in een originele boevenbus (jaja, ook aan de kinderen is gedacht). Ervaar claustrofobische slaapkooien, een oude kerker of een replica van een cellenblok. Ben je meer van het veroordelen? Neem dan plaats op de stoel van de rechter en berecht je rot. 

Contactgegevens

Nationaal Gevangenismuseum
Oude Gracht 1, Veenhuizen
T: (0592) 388264
 
info@gevangenismuseum.nl 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De vijf leukste tijdelijke ijsbanen

Eén van de leukste dingen van de winter is dat in heel veel steden tijdelijke kunstijsbanen worden neergelegd. Tel daar al die gezellige lichtjes, kerstsfeer, warme chocomel en glühwein bij op en december kan wat ons betreft niet meer stuk. Dit zijn de leukste steden om deze winter te gaan schaatsen!

Stap op de step

Steppen alleen iets voor kinderen? Echt niet!

Nature's Gift

Vervelen is geen optie, dat is het motto van Leukedingendoen. De dames en heren van Nature's Gift zijn 't daar ook zeer zeker mee eens. Nature's Gift heeft heel veel lieve en groene uitjes in de natuur. Vergeet dus poepen in je oude schoen en ga wat dóén!

De Leukste kerst van Henriette

"Naast dat we samen de buffettafel opmaken met al het lekkers, spelen we altijd een kaart- en/of dobbelspelletje mét oma."