Running dinner

Rennend naar de volgende gang

Voor, hoofd en na op drie locaties

Wil je eens creatief culinair doen met een (grote) groep vrinden? Organiseer dan een running dinner.

Dit is het idee: een running dinner is een driegangendiner op drie plekken in jouw stad of dorp. Vraag zoveel mogelijk mensen om mee te doen en deel alle deelnemers in in teams van twee. Bepaal vervolgens welke teams voor- hoofd- en nagerecht maken en bij wie ze voor de rest van het diner aan tafel schuiven (probeer te mixen zodat je steeds weer met andere mensen aan tafel zit).

Het leuke is dat je tussen de gangen door even je benen strekt en een frisse neus haalt. Ideaal om je eten te laten zakken én je leert bij elke gang nieuwe mensen kennen. En wie weet ontdek je weer een paar lekkere nieuwe recepten van je vrienden.

Geen zin in de organisatie? Af en toe worden er ook running dinners georganiseerd, bijvoorbeeld RudiRockt in Amsterdam op 11 juli.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Kekke koffie in Delft

Loop je rond in Delft en ben je toe aan een bakkie? Dan moet je bij Kek aan de Voldersgracht zijn. Hier drink je namelijk verdraaid goede koffie (9 in de AD Koffietest, nou dan weet je het wel).

Het beste pitstop adres voor fietsers

Fietsen maakt dorstig. En hongerig. Maar je wordt als zwetend, ingevet, lycra dragend tomaathoofd niet overal met open armen ontvangen. Vincent vertelt waar je altijd welkom bent om even bij te tanken.

De lekkerste eettips van sportvrouw Sylvia

Wat eet je nou eigenlijk, als sportvrouw, en waar? Want wij willen ook heus graag een ratelend wasbordje, maar we willen er het liefst niet te veel voor laten.

Smullen van curries

“Ik ben gek op curries, Thaise maar ook Indiase! De smaken die daar samenkomen: goddelijk. Bij curries zitten er vaak heel veel verschillende ingrediënten door elkaar, die tot een smaakexplosie komen.”