De Leukste vintage spots

om de echte schatten te vinden

van kofferbaksale tot de Noordermarkt

Als eigenares van The Oddity Shop weet Leuk Mens Kris natuurlijk álles van vintage shoppen. Rommelmarkten, kofferbaksales of winkeltjes: Kris shopt overal om maar nét dat ene unieke item te vinden. Ze vertelt ons de allerbeste spots om echte ‘schatten’ te vinden.

Pumps, borden en koraal
“De IJ-Hallen is natuurlijk geen nieuws meer onder de zon. Daar vind ik regelmatig wat moois en ook ben ik graag te vinden op de maandelijkse kofferbaksale op Blijburg. Maar wil je de echte kans op een schat vergroten dan moet je het verder zoeken. Zo ga ik graag naar Rommelant in Antwerpen, hier vond ik vintage Dior pumps in perfecte staat, een 17-delig pastelroze bordenset, grote stukken koraal voor een prikkie… en nog veel meer moois.”

Koningsdag
“Mijn lievelingsdag van het jaar is Koningsdag. Vroeger was het nog moeilijk om de kater te combineren met het vroege opstaan voor de koopjesjacht, maar afgelopen jaar kon ik toch niet drinken. En dus had ik een strategische route uitgestippeld met verschillende dumpplekjes door de stad heen. Deze plekken sla ik zeker niet over:

- Op de Haarlemmerdijk staat ieder jaar een excentrieke vrouw, een voormalig styliste met prachtige echte vintage items in topstaat.

- De area rondom Noordermarkt, en dan vooral de kleine straatjes. Daar wonen veel mensen met smaak en als je geluk hebt mag je ook even in hun prachtige huis gluren.

- Op de Beethovenstraat kun je goede interieurstukken en een grote verzameling obscuriteiten vinden.”

Een echte treasure hunter
“Als echte treasure hunter wil ik in de toekomst meer schattenexpedities ondernemen. Op ongeveer drie uur rijden van Amsterdam ligt Lille, deze stad wordt ieder eerste weekend van september overgenomen door een enorme rommelmarkt! De hele stad staat op z’n kop, de patatlucht komt je tegemoet en om je een beetje een idee te geven; hotels zitten nu al volgeboekt.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Genieten bij Gartine

In alle rust genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of high tea met producten die rechtstreeks uit eigen moestuin komen. Het wordt nog beter: het is midden in het centrum in een zestiende-eeuws pand.

De beste toko van Nederland

Bonensaus, rijstazijn, lychees in blik en hoge stapels kleurige huisraad; in de toko kun je gemakkelijk een hele middag op expeditie. Wat is volgens Monique nou de allerbeste toko van het land? En als ze dan zo’n middagje struinen plant, waar gaat ze naar op zoek?

De Wadden: natuurlijke high

Voor een totaal ontspannend uitje moet je op een van de Waddeneilanden zijn. Natasha Bloemhard vertelt je waarom...

Amsterdam Exchange Experience

En daarom is er de Amsterdam Exchange Experience. Enig uitje voor met je vrinden, ouders, collega’s of beleggingsclub.