Naar het strand in de stad

De leukste stadsstranden

In Nederland

Voor een fijn dagje strand hoef je de stad tegenwoordig niet meer uit. Speciaal voor alle stadsmensen: op deze stadsstranden vind je óók zon, strand en zeeën van vertier!

Utrecht – SOIA
Strand Oog in Al in Utrecht is in een nieuw jasje gestoken en heet vanaf nu SOIA. Hier kun je chillen, eten, drinken, bandjes kijken, af en toe een dansje wagen, over het Amsterdam-Rijnkanaal staren en van prachtige zonsondergangen genieten.

Amsterdam – Blijburg
Altijd een goede sfeer bij het stadsstrand van onze hoofdstad: Blijburg. Een prachtig zandstrand met uitzicht over het IJmeer. Om naar hartenlust te zwemmen, eten, drinken, relaxen, dansen of te rommelen op de maandelijkse rommelmarkt. Oh, en wie weet loop je Leuk Mens dj Isis nog wel tegen het lijf…

Rotterdam – ?
In Rotterdam is heel even geen stadsstrand. Maar initiatiefnemers van Het Nieuwe Strand aan de Maas zijn druk bezig om een goede locatie te spotten.

Nijmegen – Het Zomerkwartier
Bij de Honigfabriek kun je eten, drinken, chillen, bandjes kijken, yoga doen, films kijken… en da’s nog lang niet alles!

Groningen – Ebbingekwartier
Er gaat niets boven met je voeten in het zand genieten van het zonnetje. Lekker genieten van goed eten, drinken, borrelen en af en toe een dansje doen.

Haarlem – De Oerkap
Al jarenlang kan je in Haarlem terecht bij het intieme strandje De Oerkap. Met zelfgemaakte pizza en elke donderdagavond bandjes. Hoezee!

Maastricht – Fun Valley
Voor €7,50 kan je in Maastricht naar het strand (maar dan krijg je er ook heel veel leuke andere attracties bij).

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Papaklas

Weet je wat je moet doen als de vliezen breken? Wat een hydrofiele doek is?

Zo niet…. Geen probleem, want vanaf nu kun je bij de Papaklas een cursus volgen. Tijdens deze cursus leer je van twee ervaren vaders wat je als aanstaande vader in 2016 zou moeten weten. 

Kinderparade

De Parade die kennen we natuurlijk. Elk jaar reist dit kleurrijke theatercircus van Rotterdam naar Den Haag naar Utrecht en naar Amsterdam en verschaft in al die steden theater, gezelligheid en (veel) wijn. 

Blotenvoetenpaden

Blootsvoets, barrevoets, ongeschoeid. Allemaal woorden die hetzelfde zeggen; zonder schoenen wandelen. Verschillende ondergronden in de natuur zorgen voor een unieke belevenis.

Je Veux Flaner

Gijs heeft een passie voor ondernemen, dat blijkt wel uit het aantal coole bedrijfjes dat hij op zijn naam heeft staan. Naast het Rockstar Institute (instituut voor de interne en externe mens) en een app, heeft hij nu ook al een feestje. Een feestje met Gijs? Dat klinkt ons als muziek in de oren.