Eet mee tegen voedselverspilling

Instock restaurant

Van probleem naar kans

Ruim een derde van ons eten gaat ergens in de keten verloren, terwijl het eigenlijk nog prima te eten is. Zonde natuurlijk, en daarom gaan Selma, Merel, Bart en Freke er iets aan doen. Als oud-medewerkers van de Albert Heijn zagen ze namelijk met eigen ogen hoe groot het probleem was.

De oplossing: het concept Instock. En het is een succes! Wat in 2014 begon als pop-up restaurant is inmiddels uitgegroeid tot een restaurant, toko én foodtruck. En overal is het recept hetzelfde: je eet er de heerlijkste gerechten van producten die normaal in de afvalcontainer zouden belanden. Dat geeft pas echt een voldaan gevoel!

Instock Restaurant

Czaar Peterstraat 21
1018 NW Amsterdam

Instock Toko

Ferdinand Bolstraat 88
1072 LN Amsterdam

Instock foodtruck

Rolt op afspraak door het land.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Op Kano-date

De kano-date in het Amsterdamse bos is echt een aanrader.

Ik heb een clubje opgericht...

Ook vaak zin om uit eten te gaan? Wij hebben een mooi excuus voor je bedacht! Roep wat vrienden bij elkaar, plan elke maand een dinertje en proef jullie favoriete gerecht bij elk restaurant dat je vinden kunt.

De ideale vakantiedag van Vivian

Ieder nieuw Leuk Mens stellen we dezelfde vraag: ‘Hoe ziet jouw ideale dag eruit, als je álle tijd en geld van de wereld zou hebben?’. Voor de lol hebben we onszelf eens dezelfde vraag gesteld. En wat bleek: ook wij houden van vrienden, familie en cocktails :). Lees wat Vivian zou doen!

De Leukste Dag van Marlous

Een vraag die we onze Leuke mensen graag stellen: wat doe jij als je alle tijd en geld van de wereld zou hebben? Marlous heeft daar wel een antwoord op.