Biertjes met uitzicht

Van Kaapse Karel tot Kaapse Gozer

of voor een kaasje aan de kade

Leuk mens Harold van Cinema Culinair is altijd op de hoogte van het lekkerste Leukste in Rotterdam. Daarom tipt hij ons eens in de zoveel tijd de lekkerste plekken van onze havenstad! En deze zomer mag je volgens Harold deze culinaire hotspot in Roffa zeker niet voorbij laten gaan...

“Met de zomer in het vizier, trekken alle bierliefhebbers naar de Fenix Food Factory op Katendrecht. Op de tap ruim 20 stevige bieren met uitgesproken smaken. Nee, ze drinken niet makkelijk weg. Het ene biertje smaakt naar pure chocola, het andere biertje naar metaal, etc. Assortiment van De Molen, maar natuurlijk ook van Kaapse Brouwers, met biertjes die klinkende namen dragen als Kaapse Harrie, Kaapse Carrie, Kaapse Gozer en Kaapse Karel.”

Proeven mét uitzicht

“Maar je gaat natuurlijk niet alleen naar de Fenix Food Factory voor bier. De Firma Bijten zorgt voor ambachtelijk vlees. Jordy's Bakery bakt er vers brood. Kaasboerderij Booij laat je proeven van streekkazen. Rechtstreex schenkt sapjes en er is cider van CiderCider. En... Als klap op de vuurpijl... Het uitzicht. Want wat is er lekkerder om met je biertje, je beste vriend en een kaasplank op de kade te gaan zitten met uitzicht op Hotel New York, De Rotterdam, Montevideo met daarachter de binnenstad.

Voor mij is dat het ultieme geluksgevoel en hoef ik niet op vakantie. Dit is het Rotterdam waar ik van hou. Rauw, ambachtelijk en groots.”

Meer Leuks van Harold lezen? Klik dan hier!Bekijk alle tips van Harold

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De lekkerste stamppot

Boris is DJ waardoor hij vaak lang onderweg is of lang aan het werk is. Door dit onregelmatige leven, vindt Boris het belangrijk om toch gezond te eten. Daarnaast is hij ook niet te genieten als hij niet eet. Het liefst eet hij iets wat niet te snel verteert, zo kan hij de avond door draaien. 

Ontmoet elkaar halverwege

Geen idee waar je wilt afspreken met iemand? Maar er een spel van: met deze website spreek je exact in het midden af...

Geschiedenijslesje

We gaan even terug naar het jaar 1936. Toen begon meneer Valk namelijk een bakkerswinkel in het pittoreske Hellendoorn. Zijn zoon Gerrit kon bovendien een aardig staaltje gebak en ijs maken en voilà: de hele regio was fan van de familie Valk. 

Hamburgers & wijn

Dat hamburgers ook heus heel verantwoord, lekker én culinair kunnen zijn, bewijzen ze bij Firma Pickles in Utrecht.