Samen in je eentje

Flexwerkplek In De Ruimte

Ik = Wij

Soms moet je werk in je eentje doen. Bijvoorbeeld als je freelancer bent, of als je je scriptie schrijft. En dan heb je niet altijd zin om thuis tussen de troep te zitten met alle afleidingen van dien (‘éven een wasje aanzetten’). Een flexwerkplek is in zo’n geval reuze handig. En die vind je tegenwoordig volop. Bijvoorbeeld het Utrechtse In De Ruimte (IDR).

Sociaal is het codewoord bij IDR. Lid worden doe je niet tegen keiharde knaken, maar tegen interessante inspiratie. Je mag dus gewoon gratis en voor niets met je laptop neerstrijken aan een van de kunstzinnige flexwerkplekken, een kopje koffie pakken en het internet gebruiken. Maar dan moet wel iets terug doen. Je sociaal opstellen, een gezellig praatje met je buurman maken (goed voor je netwerk!), naar eigen inzicht een kleine donatie doen of een dagje helpen als ‘host’. Hoe dan ook; niks moet en alles mag; dat is waar het om draait. En samen is het toch veel gezelliger dan in je eentje.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Zeg het met thee

Het is belangrijk om je levensverhaal te delen met anderen. Zo kun je van elkaar leren en elkaar inspireren. Zo ontstond Teatells: een project van Emmelie en Julianne Lindner, twee Zweedse zusjes met Nederlandse roots.

Toffe DJ’s

Toffe DJ’s: als iemand een betrouwbare bron is voor een blik nieuw (of iets minder nieuw) talent, dan is het Isis wel.

Creatief met tape

Wil je je huis een beetje opfleuren, maar heb je geen zin/geld om muren te verven of nieuwe spullen te kopen? Doe ’t met washi tape!

Eenhoornkoekjes bakken

Iedereen houdt van eenhoorns, en waarom ook niet? Eenhoorns vliegen over prachtige landschappen terwijl je je stevig vasthoudt aan hun glanzende manen.