Braziliaans smullen

Smaken van Zuid-Amerika

Kleurrijk, gezelligheid én mega lekker

Wanneer je aan Zuid-Amerika denkt, denk je al gauw aan kleurrijk voedsel, aparte receptjes maar ook aan héél veel vlees. Want ja die Zuid-Amerikanen houden nou eenmaal van bbq’en. Maar wat is nou typisch Braziliaans eten? Bestaat dat? Wij zochten het uit.

Allerlei invloeden
Brazilië kent qua voedsel veel invloeden uit India, Afrika, Portugal en een heleboel andere tradities. Máár wij zijn natuurlijk benieuwd naar het échte Brazilllll. En dat bestaat uit een heleboel gezellige gerechten voor de hele familie. Denk aan stoofpotjes, vlees, vis, verse groentes en bonen.

Barreado
Een typisch gerecht uit het zuiden van Brazilie is Barreado. Een heerlijke stoofpot met goed vlees, een aantal uien, knoflook, verse kruiden, rijst én het iets onbekendere tapioca (een soort bindmiddel). Kijk hier hoe je dit bereid.

Farofa
Misschien wel het meest populaire én tegelijkertijd goedkoopste gerecht is Farofa. Een bijgerecht bestaande uit cassavemeel of maïsmeel wat met allerlei ingrediënten gemixt kan worden. Kijk hier voor een lekker recept met ook nog eens 2 leuke Braziliaanse aanvullingen voor op de BBQ. Jammie!

Braziliaanse producten
Vul bovenstaande recepten aan met nóg meer typische lekkernijen uit Brazilie! Hoe? Via Drinkguarana bestel je een aantal heuse Braziliaanse producten die je hier in Nederland écht niet in de supermarkt vindt. Smullen maar.

Brazil la la la la la laaaa

TIP VAN Brazil la la la la la laaaa

Kom in Braziliaanse sferen, zelfs in je Oranje kleren!

Volg Leukedingendoen

Op Facebook
Op Pinterest