Het Plantenasiel

Adopteer een groen kneusje

Ik hou van mensen en planten

Rachelle Klaassen vindt het verschrikkelijk om slecht verzorgde planten te zien. Dus wat doe je dan? Een plantenasiel beginnen natuurlijk. Als Rachelle op straat een verlaten stuk flora met hangende, bruine blaadjes tegenkomt, neemt ze het mee naar huis en geeft ze de groene rakker meer liefde en Pokon dan hij ooit in zijn ongetwijfeld armzalige leventje gehad heeft. Denk nu niet dat Rachelle niks van mensen moet hebben "planten en mensen zijn niet echt te vergelijken, planten en mensen samen, daar hou ik eigenlijk het meeste van."

Geïnteresseerd in een verlaten vetplantje  of ander schattigs uit het Plantenasiel? Dat vindt Rachelle geweldig. Zolang je maar belooft de plant goed te verzorgen. Er is in ieder geval keus genoeg: “overal staan planten, in de badkamer, de wc, de keuken, de gang, de woonkamer, de slaapkamer, op het balkon, haha!”

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Maak je eigen kookboek

Je eigen kookboek in elkaar knutselen zonder schaar, papier en lijm? Het kan nu online bij Cook Your Book.

Remy's lievelingsvermaak

Met Festina werkt Remy samen met grote festivals als PITCH en Oerol en evenementen als de Museumnacht. In zijn vrije tijd kiest hij toch liever voor kleinere gezelschappen.

Zelf je kleding lazeren

Zelf je eigen kleding laseren en in elkaar zetten, is nu appeltje-eitje. Dit alles aan de hand van de open source patronen. Alles wat je nog moet doen is je maten invullen, patroon opslaan, stof kopen, naar de dichtstbijzijnde fablab gaan, usb'tje erin en na een half uur komt zo je jurk uit de laser. 

Workshop koffiedik lezen

Een bakkie pleur houdt je niet alleen wakker, maar kan ook je toekomst voorspellen. Vraag maar aan Pjotr: het koffiedik-orakel.