De culinaire vader

Vis, vlees, vega

Lekker kokkerellen

Jouw vader kan het lekkerste koken van iedereen! Oké, je moeder kan het natuurlijk ook heel goed, maar als papa kookt, dan komt er een feestmaal op tafel. Hij vindt het heerlijk om in de keuken te staan en maakt je blij met de leukste gerechten. Nooit hetzelfde op je bord. Maar waar maak je hem nu zelf eigenlijk blij mee?

Culinaire presentjes
Pannetjes, potjes en bakjes, dat heeft je vader al meer dan genoeg. Maar wat als je het koken nou nóg leuker voor hem kan maken? Ontwerp een leuk persoonlijke schort met een foto of tekst. Maak het af door er een matchend schort voor jezelf bij te geven, zodat jullie ook samen in stijl de lekkerste dingen kunnen bereiden.

Nog meer opties om het koken leuker te maken? Duurzaam koken! Bart van Olphen legt uit hoe je de perfecte vis bereidt. In Werken met vis kan je vader alles lezen over het fileren, schoonmaken en bereiden van duurzame vis. Je kan ook kiezen voor een ander boek van Bart. Het Fishes kookboek bijvoorbeeld, dat zelfs is bekroond tot het meest duurzame kookboek ter wereld! Met het werk van deze viskok zit je sowieso goed op vaderdag.

Kom je er zelf toch niet helemaal uit? Neem je vader dan mee naar een vestiging van Cook&Co en laat hem zelf wat leuks uitzoeken. Het binnenlopen van deze kookwinkel is op zichzelf al een leuk uitje. Kijk waar de dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt zit.

Lekker leuk uitje
Koken kan je vader al als de beste. Maar er is nog veel meer leuks te doen in de keuken dan alleen eten klaarmaken. Drankjes maken bijvoorbeeld. Neem hem mee naar een leuke workshop waar hij zijn keukenkunsten nóg beter kan maken.

Reserveer een koffieworkshop espresso en cappuccino maken in één van de vele locaties van Casa Barista. Vind je vader vast leuk! Want aan het einde van het diner moet er natuurlijk een lekker bakkie koffie op tafel. En wat is nu een betere beloning na een heerlijk maaltje dan een perfect geschuimde cappuccino? Een cadeautje voor hem en voor jou, heb jij weer mazzel ;-).

Het buikje is vol, maar de avond is nog jong! Naast koffie is het na het eten tijd voor een lekker likeurtje. Geef je vader een kijkje achter de schermen van een distilleerderij van jenever en likeuren, bijvoorbeeld hier. Na zo’n toffe rondleiding brouw je hier ook je eigen drankje, een extra leuk cadeau dus.

De culinaire vader houdt wel van een beetje uitdaging in de keuken. Één van de grootste uitdagingen in de keuken is sushi maken. Reserveer een Sushi Workshop op locatie of gewoon in je vaders eigen keuken. Het kan al vanaf 2 personen dus jullie kunnen het ook samen doen, wel zo gezellig.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Wat oma nog kan

Onze oma’s leerden vroeger allemaal op de lagere school, tijdens de handwerkles, handige trucjes waar wij als volwassenen heel hard voor naar een naaiatelier rennen. Je kunt je twijfels hebben bij het nut van ‘sokken stoppen’, maar een gat in je favoriete wollen vest repareren of een winkelhaak maken: daar hebben we wat aan.

Voor kleffe stelletjes en goede vrinden

Iets te vieren, gewoon zomaar heel erg verliefd of simpelweg op zoek naar een ultiem relaxte slaapplek? 

Milledoni

Voer de gegevens in et voila: een lijst met cadeausuggesties rolt zo van je beeldscherm

Het Philipsmuseum

De laatste jaren gaan de technologische ontwikkelingen zo snel dat ze nauwelijks bij te houden zijn. Gelukkig heeft het kersverse Philips Museum te Eindhoven alles even goed op een rijtje gezet.