Leuk Londen

Een boel bijzondere plekken

als toerist of hippe Brit

Leuk Mens Joep heeft een tijdje in het Leuke Londen gewoond. En Joep als echte levensgenieter weet vast de beste plekjes in de stad wel te vinden. Joep, verklap je ons het échte Londen?

Een beetje toerist zijn moet kunnen

“Wil je makkelijke alle highlights zien pak dan een tourbus voor 20 pond. Het ticket is 24 uur geldig en stopt bij alle highlights. Super touristisch maar wel efficiënt. De bussen hebben een open dak dus in de zomer heel lekker. Als je dat achter de rug hebt is het tijd voor het echte Londen. West End is erg posh maar Sketch op Conduit street is echt een must. Drink een cocktail in een soort van UFO en let op alle kleine details onderweg. Vergeet ook zeker niet de toiletten te bezoeken. Meest bijzondere toiletten die ik ooit heb gezien. Wil je iets anders ga dan naar de oudste wijnbar van Londen: Gordon’s Winebar (47 Villiers str). Zomers kun je lekker buiten zitten en in de winter zit je knus in een intieme wijnkelder. Heerlijk met een lekker kaasje erbij.”

Het Koninginnedag gevoel

“Je hebt Londen echt niet gezien als je niet in Shoreditch (East Londen) bent geweest. Pak de de metro of bus naar east London (Shoreditch). De bus duurt wat langer maar is goedkoper en je ziet ook nog iets van de stad. Nog beter is gebruik te maken van de Citybikes (Barclays Bikes), vergeet niet links aan te houden :) Shoreditch is met name leuk op zondag. Rond Brick Lane heb je tal van marktjes waarover je kan rondstruinen, ik heb altijd een Koninginnedag gevoel als ik daar op een zomerse zondag loop. Overal mensen die oude troep (vintage) verkopen en veel eetstalletjes.”

Leuk in Londen

- The Vintage Emporium is een schattig koffietentje in Victorian style. Als je daar binnen stapt heb je echt het gevoel terug in de tijd te gaan. (14 bacon street Brick Lane, London)
- 93 Feet East (The Old Truman Brewery, 150 Brick Lane) rond een uurtje of 6 ontstaat hier een intieme rave waarbij je echt afvraagt hoe de mensen de volgende dag nog naar werk kunnen gaan.
- Vanaf Brick Lane is het ook leuk om naar de bloemenmarkt te lopen (Columbia Road market).
- In plaats van je geld uit te geven aan een tourist trap als de London Eye kun je beter rond zonsondergang een tafeltje reserveren bij Vertigo42 (25 Old Broad St) Champagne Bar. Je hebt dan 360 panorama view vanaf de 42ste verdieping.

Lees hier de andere Leuke tips van Joep.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Eerste Nederlandse macaronwinkel

Ze bestaan niet meer alleen in Frankrijk, maar er is er nu ook één in Nederland. Hè hè, eindelijk echte macarons proeven.

Panorama Rail Restaurant

Mocht je denken dat je in de trein alleen stroopwafels kunt eten, dan heb je het mis. Vanaf 21 augustus kun je nu elke zaterdagavond een rondje Randstad (vanaf Amsterdam CS) maken terwijl je geniet van viergangendiner. Sterrenchef Edwin Soumang van One uit Roermond stelt de menu's samen, die in de keuken aan boord van de trein worden bereid.

De Leukste dag van Boris

Wat zou jij doen als je 1 dag alles mocht doen wat je hartje begeert, met al het geld van de wereld? Leuk Mens en DJ Boris weet het wel: “Ik zou in elk geval veel en lekker eten!”

Leuke plekjes in Utrecht

Utrecht is de hometown van Marloes Toonen. En ze is niet voor niets Leuk Mens, daarom vertrouwen we haar volledig als het gaat om Leuke plekjes in de gezellige Domstad.