Leuk Londen

Een boel bijzondere plekken

als toerist of hippe Brit

Leuk Mens Joep heeft een tijdje in het Leuke Londen gewoond. En Joep als echte levensgenieter weet vast de beste plekjes in de stad wel te vinden. Joep, verklap je ons het échte Londen?

Een beetje toerist zijn moet kunnen

“Wil je makkelijke alle highlights zien pak dan een tourbus voor 20 pond. Het ticket is 24 uur geldig en stopt bij alle highlights. Super touristisch maar wel efficiënt. De bussen hebben een open dak dus in de zomer heel lekker. Als je dat achter de rug hebt is het tijd voor het echte Londen. West End is erg posh maar Sketch op Conduit street is echt een must. Drink een cocktail in een soort van UFO en let op alle kleine details onderweg. Vergeet ook zeker niet de toiletten te bezoeken. Meest bijzondere toiletten die ik ooit heb gezien. Wil je iets anders ga dan naar de oudste wijnbar van Londen: Gordon’s Winebar (47 Villiers str). Zomers kun je lekker buiten zitten en in de winter zit je knus in een intieme wijnkelder. Heerlijk met een lekker kaasje erbij.”

Het Koninginnedag gevoel

“Je hebt Londen echt niet gezien als je niet in Shoreditch (East Londen) bent geweest. Pak de de metro of bus naar east London (Shoreditch). De bus duurt wat langer maar is goedkoper en je ziet ook nog iets van de stad. Nog beter is gebruik te maken van de Citybikes (Barclays Bikes), vergeet niet links aan te houden :) Shoreditch is met name leuk op zondag. Rond Brick Lane heb je tal van marktjes waarover je kan rondstruinen, ik heb altijd een Koninginnedag gevoel als ik daar op een zomerse zondag loop. Overal mensen die oude troep (vintage) verkopen en veel eetstalletjes.”

Leuk in Londen

- The Vintage Emporium is een schattig koffietentje in Victorian style. Als je daar binnen stapt heb je echt het gevoel terug in de tijd te gaan. (14 bacon street Brick Lane, London)
- 93 Feet East (The Old Truman Brewery, 150 Brick Lane) rond een uurtje of 6 ontstaat hier een intieme rave waarbij je echt afvraagt hoe de mensen de volgende dag nog naar werk kunnen gaan.
- Vanaf Brick Lane is het ook leuk om naar de bloemenmarkt te lopen (Columbia Road market).
- In plaats van je geld uit te geven aan een tourist trap als de London Eye kun je beter rond zonsondergang een tafeltje reserveren bij Vertigo42 (25 Old Broad St) Champagne Bar. Je hebt dan 360 panorama view vanaf de 42ste verdieping.

Lees hier de andere Leuke tips van Joep.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Eten tussen de kippen

Op buitengoed De Uylenburg waan je je ’s zomers praktisch op het Franse platteland. Helemaal als je aanschuift aan de gezellige bistrotafeltjes van Café du Midi in Delfgauw (in de buurt van Delft).

Lekker leuk trakteren

Hiep hiep hoera, jarig! Dat betekent trakteren op school. En grijpen naar saaie zakjes chips, dat doen we dus niet bij Leukedingendoen. Hier zijn we namelijk vooral fan van leuke, verrassende trakties. Dus pak het eens anders aan en trakteer bijvoorbeeld op gemummificeerde worstjes!

Sint op recept

Laatst mochten we op de redactie genieten van een heerlijke gevulde speculaas. Wij vonden hem te lekker om jullie te onthouden.

Hele dag ontbijten in Rotterdam

Zaterdag, 12.43 uur. Jij wordt wakker met een lege maag, dito voorraadkast en trek in een stevig ontbijt om je kater te voeren. Maar waar moet je in vredesnaam naartoe?